Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Boston och Rangers fightas om lika viktiga poäng då slutspelsracet i öst når slutrakan

Uppdaterad 23.04.2022 21:46.
Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Boston Bruins - New York Rangers (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Pittsburgh vill hålla Washington bakom sig, Boston vill ta sig förbi Tampa Bay – men måste slå New York Rangers som i sin tur med en seger tar ledningen i Metropolitan. Mycket står på spel i Yles NHL-matcher på lördagen.

Kl. 22.00 Boston–New York Rangers i TV2

Kommentator: Anders Nordenswan

Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Boston Bruins - New York Rangers (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

En klassiker på lördagskvällen? Två Original Six-lag som båda har mycket att spela för - trots att ingendera behöver oroa sig för att inte spela slutspel. Medverkan i playoff har varit klar både för Bruins och för Rangers i praktiken sedan jul.

Däremot är det viktiga placeringar det spelas om. Rangers har fortfarande alla chanser att vinna Metropolitan-divisionen, men för att ska lyckas, så är det nästan segertvång i kväll. Eller åtminstone en tröstepoäng behövs.

Boston i sin tur kan stiga upp till trea i Atlantic och pusha Tampa till en wild card-plats. Med fem matcher kvar inför i kväll skiljer tre poäng på "Bolts" och Bruins. Inget utrymme för Boston att förlora poäng i hemmarinken.

Till råga på allt skulle en seger för Rangers i kväll bädda för att Boston och Madison Square Gardens stolthet möts i första omgången av slutspelet.

Lagen har hatat varandra i cirka 100 år. Om något är säkert, så är det att man vill sätta käppar i hjulen för kvällens motståndare. Bruins-lägret unnar inte Rangers divisionssegern och i Rangers omklädningsrum vill man inget hellre än att hindra Boston från att avancera i tabellen.

Matchens finländare = Erik Haula

Kaapo Kakko, som igen är skadad, ska enligt uppgifter inte återvända under grundserien till Rangers uppställning. Fast helt säker kan man aldrig vara gällande ett NHL-lag innan matchens uppvärmning.

Det här torde ändå vara ganska säker information.

Därmed är det bara Bostons andracenter Erik Haula som försvarar de blåvita färgerna i Bruins svartgula tröja. Men det torde han göra bra.

Haula är poängbäst i Boston i de senaste 15 matcherna med 7+8 och leder dessutom plus/minus i Bruins under samma period med imponerande +12.

Samarbetet med Taylor Hall fungerar ypperlig och trots att kedjans tredje länk,målsprutan David Pastrnak, har varit borta nästan hela april, så har Haulas kedja producerat.

Det finns svaga rykten om att Pastrnak gör comeback i hemmarinken mot Rangers, men det blir i så fall knappast bekräftat förrän i sista minuten.

Följ med Bruins twitterkonto!

Erik Haula ler efter att Boston gjort ett mål.
Bild: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Håll koll på Bostons powerplay

Bruins har inte gjort ett enda mål i powerplay på nio matcher. Sämst i hela ligan. Måltorkan hänger ihop med Pastrnaks skada. I Boston väntar man med andra ord på en frisk och kry David P. som på frälsarens uppståndelse.

För att slå Rangers lär det ska krävas att man inte kammar noll i powerplay, så här finns verkligen något som coachen Bruce Cassidy har fått lov att fila på de senaste träningarna.

I övrigt: njut av hockeykonst på hög nivå varje gång Artemin Panarin är inne på isen. Han har nu redan slagit Rangers alla tiders rekord för assist under en säsong (74) och kan nå 100 poäng sammanlagt (nu 96).

Så här går det: Oavgjort efter 60 minuter

Fattas bara annat. En sådan här klassiker ska inte avgöras under normala 60 minuter. Tippar att båda lagen gör tre mål under ordinarie speltid och förlängning väntar. Och vet ni vad: min kristallboll spår tomt. Jag vågar inte tippa vem som tar hem den här klassikern.

Artikeln uppdaterad, Detroit-Pittsburgh sänds direkt på Arenan, inte enbart som sammandrag.