Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tyson Fury försvarade titelbältet – knockade rivalen Dillian Whyte i det som uppges vara karriärens sista match: "Vilket otroligt sätt att sluta"

Från 2022
Tyson Fury sträcker upp en arm.
Bild: AFP / Lehtikuva

I den sjätte ronden fick Tyson Fury in slaget som avgjorde matchen. Dillian Whyte gick i golvet och därmed står Fury kvar med WBC:s titelbälte i tungvikt. Jag gick inte att besegra i den här sporten, säger Fury efter matchen.

Tyson Fury har aldrig förlorat en proffsmatch och nu ser det ut som att han lämnar ringen med ett mästerligt saldo. En uppercut som sänkte Dillian Whyte verkar bli Furys sista slag i karriären.

– Det här kan vara det sista kapitlet för "The Gipsy King". Jag har vunnit alla bälten, det finns inte mycket mer jag kan göra. Om det här var ett dataspel skulle det verkligen vara slutet.

– Jag kommer att sluta som den andra obesegrade tungviktsmästaren i historien efter Rocky Marciano. Jag gick inte att besegra i den här sporten, säger Fury efter segern enligt nyhetsbyrån AFP.

Fury får in ett slag på Whyte.
Bildtext Fury avgjorde matchen mot Whyte i sjätte ronden.
Bild: AFP / Lehtikuva

Fury hade planerat att avsluta karriären redan förra hösten efter segern över Deontay Wilder, men när en match på Wembley presenterades kunde han inte tacka nej.

Publiken slöt verkligen upp bakom lördagens titelmatch. Den sågs av 94 000 åskådare – den största publiksiffran i Storbritannien sedan andra världskriget.

– Fansen förtjänade den här matchen. Vilket otroligt sätt att sluta, säger Fury.

Överraskande mästare som hamnade på botten

Om Fury nu verkligen sätter punkt kan han se tillbaka på ett idrottsliv med höga toppar och djupa dalar. Britten seglade upp till toppen 2015 då han överraskande besegrade den store Volodymyr Klytjko.

Tiden efter segern blev dock svår för Fury som kämpade med depression och ett alkohol- och drogmissbruk. Efter lördagens seger skickade han ett speciellt tack till promotorn Frank Warren.

– Frank tog mig tillbaka från dödens rand när alla var rädda för att få in mig i ringen, säger Fury.

Fury hyllar också Dillian Whyte efter matchen.

– Han är en krigare oh jag tror att han kommer att bli världsmästare. Han är en av de bästa men tyvärr tvingades han möta mig i kväll. Han mötte inte en medioker tungviktare utan den bästa boxaren på planeten, säger Fury.

Diskussion om artikeln