Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Edmonton ute efter formbesked inför slutspelet – kan Columbus bjuda upp till dans utan Patrik Laine?

Connor McDavid i närkamp mot Vladislav Gavrikov.
Bild: Perry Nelson/USA TODAY Sports/All Over Press

Det blir inget möte mellan JVM-guldlejonen från 2016, men matchen mellan Edmonton och Columbus kommer ändå att vara intressant. Det blir ju varje match där Connor McDavid och Leon Draisaitl spelar.

Kl. 20.00 Columbus–Edmonton, TV2 och Arenan

Kommentator: Mattias Simonsen

Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Playoffdrömmen har hållits i liv åtminstone på pappret i Columbus rätt länge, men i ärlighetens namn var Blue Jackets aldrig på allvar aktuella för slutspel den här säsongen.

Nu handlar det mer än nåt annat om att ge formbesked inför sommaren – och eventuella kontraktsförhandlingar med klubbchefen Jarmo Kekäläinen. Men utan något annat på spel går det lätt så att man förlorar fyra på raken, vilket Blue Jackets gjort.

Edmonton har däremot cementerat sin plats som tvåa i Pacific-divisionen. Los Angeles ligger förvisso bara två poäng bakom Oilers, men gänget från Alberta har två matcher till godo på sina Hollywood-kolleger.

Det kommer att bli slutspel för superstjärnorna Connor McDavid och Leon Draisaitl – för dem blir matchen en chans att slipa på formen.

Finländarna: Risken finns faktiskt igen för att det inte blir en enda

Joonas Korpisalo är långtidsskadad, Patrik Laines skada i sin tur så pass allvarlig att han inte kan återvända till spel på söndagskvällen finsk tid. Det är fortfarande oklart om hemma-VM är i farozonen för målsprutan.

I Edmontons led talar faktumet att Mike Smith spelade i 6–3-segern över Colorado för att det skulle vara Mikko Koskinen som står mellan stolparna mot Columbus. Men, Smith har tagit över förstaspaden och det är inte alls osannolikt att han får fortsätta.

Mikko Koskinen.
Bildtext Mikko Koskinen har blivit andramålvakt i Edmonton. Men får han spela mot Columbus?
Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Jesse Puljujärvi missade i sin tur matchen mot Colorado på grund av någon form av sjukdom, det är oklart om han är i spelskick redan. Stalltipset är att han får statusen "game time decision" och vi får vänta tills spelarna åker ut för att värma upp för att se om han finns med eller inte.

Puljujärvi stod förresten för två av målen då Edmonton vann med 5–2 i lagens senaste möte.

Håll ögonen på: Superstjärnorna och glödheta doldisen

I en match där Connor McDavid och Leon Draisaitl spelar kan man inte tipsa om att hålla ögonen på någon annan än dem. McDavid har 116 poäng den här säsongen, Draisaitl har 107.

Mot ett så pass svagt lag som Columbus är just nu (de saknar utöver Laine också flera andra tongivande spelare som Zach Werenski) kan det bli show av stjärnduon.

I Columbus är Jack Roslovic namnet att ha ögonen på. Centern som kom som bonus i trejden som skickade Laine till Columbus och Pierre-Luc Dubois till Winnipeg har gjort åtta mål på sex matcher och får ansvar i förstalinan.

Blir det ytterligare fullträffar mot ett defensivt rätt svajigt Edmonton?

Tippningen: Fortsätter tro på förhandsfavoriten

Att tippa i NHL är oftast ungefär lika träffsäkert som att singla slant. Men då grundserien närmar sig sitt slut brukar de starka oftast leverera. Och de svaga brukar inte orka bry sig.

Så går det väl den här gången också – Edmonton vinner med 5–2 igen.

Diskussion om artikeln