Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

"Nu för tiden bär jag alltid med mig en vindmaskin" – Eurovisionsdrottning och multiinstrumentalist gästar bubblans andra avsnitt

Från 2022
Uppdaterad 03.05.2022 08:18.
Fyra personer som står i en studio och ser förväntansfullt in i kameran. Från vänster en kvinna med brunt hår som är klädd i grönt, sen en man med långt, brunt hår, vit skjorta, väst och lila byxor, sen en kvinna med långt, svart hår, en grön skjorta och svart kjol, och sist en man med kort, blont hår och en vit kostym.
Bildtext I lördagens avsnitt fortsätter Eurovisionsexperterna Eva och Mikko gå igenom 13 nya låtar som ställer upp i årets Eurovision Song Contest, tillsammans med gästerna Hanna Pakarinen och Paul Elias.
Bild: Barbro Ahlstedt / Yle

Årets upplaga av Eurovision Song Contest närmar sig med stormsteg! På lördag blir det igen dags för ett nytt avsnitt av det tvåspråkiga programmet Viisukupla–Eurovisionsbubblan, där panelen fortsätter gå igenom årets bidrag.

Missade du första avsnittet av Viisukupla - Eurovisionsbubblan? Ingen fara, du hittar det på Yle Arenan!

Programmet är inte längre tillgängligt
I det första avsnittet analyseras bland annat Finlands och Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2022. - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Den här veckan får Eurovisionsexperterna Eva Frantz och Mikko Silvennoinen hjälp av Hanna Pakarinen, den enda Eurovisionsartisten som representerat Finland på hemmaplan, samt multiinstrumentalisten och artisten Paul Elias.

Programmet leds av Märta Westerlund och Katri Norrlin och även den här veckan kan du där hemma delta i diskussionen via chatten på Yle Arenan.

Två personer som sitter i en studio, en klädd i grönt och en i en ljus kostym. De ser på varandra och ser glada ut.
Bildtext Eva Frantz och Mikko Silvennoinen är Yles egna Eurovisionsexperter och ständiga medlemmar av årets panel i Eurovisionsbubblan. Den här veckan tar de bland annat ställning till Storbritanniens och Danmarks bidrag.
Bild: Barbro Ahlstedt / Yle

"Showen är klar, nu är det bara den rätta låten som fattas"

Paul Elias är för Eurovisionspubliken kanske mest känd som en av medlemmarna i bandet Satin Circus, som tävlade i UMK 2015 med låten Crossroads. De kom då på andra plats efter Pertti Kurikan Nimipäivät.

Trots förlusten i tävlingen för sju år sedan så har Paul inte fått nog av Eurovisionen:

– Jag skulle vilja satsa på allt sådant som man inte kan uppnå någon annanstans, en show med pyroteknik, dansare, violinister och skridskoåkare. Showen är klar, nu är det bara den rätta låten som fattas, konstaterar Paul.

Två blonda kvinnor som ser in i kameran, ena klädd i svart-vitt randigt och den andra i vitt. I bakgrunden står det Eurovision Song Contest.
Bildtext Programledarna Märta Westerlund och Katri Norrlin leder gästerna, tittarna och livepubliken genom kvällens tretton bidrag.
Bild: Barbro Ahlstedt / Yle

Hanna Pakarinen, som representerade Finland i Eurovisionen på hemmaplan i Helsingfors 2007 med låten Leave Me Alone, konstaterar skämtsamt att hon efter det alltid bär en vindmaskin med sig.

Vidare konstaterar Pakarinen att det är gemenskapen som Eurovisionen skapar, som hon minns bäst från sitt år som representant.

– Jag blir tagen varje år då årets tävling närmar sig och folk nämner mig och min låt på sociala medier, och folk verkligen minns mig och min Leave Me Alone. Jag insåg kanske inte då vilket stort avtryck i Eurovisionsgemenskapen jag skulle ge.

Dela med dig av dina egna åsikter i chatten

Också i det här avsnittet är det möjligt för publiken där hemma att delta i diskussionen kring låtarna i Eurovisionsbubblans tvåspråkiga chatt.

Diskussionen leds av redaktörerna Alexander Beijar och Henkka Remes, båda stora eurovisionsfans.

I programmet hörs bara delar av låtarna, alla låtar i sin helhet hittar du ändå här. Och ifall du missade det första avsnittet, så finns det såklart att se på Yle Arenan.

Det andra avsnittet av Eurovisionsbubblan sänds den 30.4 klockan 21.25 på Yle TV1 och på Yle Arenan.

Eurovision Song Contest 2022 – en lathund