Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pargas IF minuter från första segern i division 1 – tappade ledningen på stopptid

Uppdaterad 27.04.2022 11:06.
Pargas IF, SJK Akademia
Bild: Arash Matin / Yle

Pargas IF var på väg mot tre poäng i säsongens andra match i division 1, men en hörna i den 90:e minuten krossade drömmen om en seger. PK-35 fick in en kvittering och matchen slutade 2–2.

Under påskhelgen gjorde Pargas IF sin första match i division 1 på 28 år då man förlorade på hemmaplan mot SJK Akatemia. I kväll var det dags för säsongens första bortamatch – laget åkte till Helsingfors för att möta PK-35.

Då Pargas IF inte lyckades näta på 90 minuter i premiären slog man till direkt mot PK-35. Redan i den fjärde minuten gjorde Ville Pirhonen lagets första mål den här säsongen.

PK-försvaret gick bort sig och Pirhonen fick stå helt ren i straffområdet. Från nära håll petade han in bollen förbi en utrusande Rafael Zbinden.

Hemmaspelarna hängde heller inte med när Benjamin Heikkinen satte fart en kvart senare. Heikkinen fick bollen en bit in på PK-35:s planhalva, drev fram och vid straffområdesgränsen pricksköt han in 2–0.

– Första 20 minuterna var väldigt bra. Vi fick kanske lite överraskande en 2–0-ledning. Vi hade två bra chanser och gjorde två mål, säger Heikkinen till Ruutu.

Två hemmamål i slutet av båda halvlekarna

Piffen såg sedan ut att hålla sin tvåmålsledning halvleken ut, men två minuter före pausvilan tog Hussein Mohamed PK-35 tillbaka in i matchen. Mohameds skott var välplacerat och Olli Hakanpää chanslös i målet.

I andra halvlek var det mycket spel på gästernas planhalva, men Pargas IF var på väg mot säsongens första seger. Men i slutminuterna kunde laget inte längre stå emot.

Efter en hörna i den 90:e minuten landade bollen hos inhopparen Willem Haapiainen som dunkade in kvitteringen via stolpen och lagen delade på poängen.

– Vi visste att det skulle bli en svår match, motståndarna höll i bollen mycket och vi tvingades jobba hårt för att ens få med oss 2–2. Vi fick ändå en poäng, säger Heikkinen.

I kvällens enda match i fotbollsligan tog Honka säsongens andra trepoängare. Esbolaget slog SJK i en målrik match med 5–1. För SJK har säsongsstarten varit väldigt tung, laget har bara vunnit en match och förlorat tre.

Resultat:

Fotobollsligan:

Honka–SJK 5–1 (2–0)
2´ 1–0 Matias Rale
38´ 2–0 Agon Sadiku
48´ 3–0 Jerry Voutilainen
65´ 3–1 Josepablo Monreal
67´ 4–1 Kevin Jansen
80´ 5–1 Jerry Voutilainen

Ettan:

PK-35–Pargas IF 2–2 (1–2)
4´ 0–1 Ville Pirhonen
20´ 0–2 Benjamin Heikkinen
43´ 1–2 Hussein Mohamed
90´ 2–2 Willem Haapiainen

Diskussion om artikeln