Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ingå satsar på marknadsföring och turism – nya tjänstemän rekryteras

Från 2022
Flygfoto av Ingå kyrkby.
Bildtext Nu ska Ingå satsa mera på marknadsföring för att locka turister. Bilden är från Ingå kyrkby.
Bild: Linus Westerlund / YLE

Ingå kommun ska satsa mera på information, marknadsföring och turism. Kommunen uppdaterar nu sin förvaltning eftersom en stor del av organisationen övergår i Västra Nylands välfärdsområde.

Det finns planer i Ingå på att satsa mera på bland annat marknadsföring och turism då kommunen funderar på hur förvaltningen ska se ut i framtiden då vården sköts av välfärdsområdet.

Satsningen sker genom att inrätta en tjänst till efter att informatören slutat.

Kommunstyrelsen beslöt på sitt möte att inrätta en ny befattning som kommunikations- och livskraftschef.

Kommunen börjar med detsamma rekrytera folk till båda befattningarna. Det behövs också en ny informatör eftersom Kristoffer Nöjd slutar som informatör.

Informatörens jobbmängd ökade

I beredningen till kommunstyrelsens möte kan man läsa att informatörens uppdrag och därmed också ansvar ökade märkbart under de senaste åren.

Informatören skötte en stor del av kommunens marknadsföring och de materialanskaffningar som behövdes till det. Till informatörens jobb hörde också att främja turismen, delta i näringslivsgruppens arbete med mera.

"Arbetet blev splittrat och det kunde konstateras att mera resurser behövdes för att jobba med direkt information på samtliga kanaler där kommunen är synlig", står det i beredningstexten till kommunstyrelsens möte.

Diskussion om artikeln