Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ingen ny mästerskapssuccé för Kalle Koljonen – förlorade direkt i EM

Från 2022
Uppdaterad 26.04.2022 21:02.
 Kalle Koljonen.
Bild: Sergey Dolzhenko / EPA / AOP

Kalle Koljonen har gjort sitt efter en match i singelturneringen i EM. Finländaren förlorade dagens match mot Mark Caljouw. I mixeddubbel är EM också över för Anton Kaisti.

I fjol överraskade Kalle Koljonen stort då han knep en bronsmedalj i badminton-EM. I årets mästerskap blir det ingen liknande framgång.

Finländaren gick in i singelturneringen i andra omgången och där blev det förlust direkt. Fjärdeseedade holländaren Mark Caljouw vann matchen med 2–1 i set.

De två första seten var jämna men i det tredje kunde Koljonen inte utmana holländaren. Efter 20–22 och 21–17 förlorade Koljonen sista set med 10–21.

Caljouw har varit en svår motståndare för Koljonen under karriären. Holländaren har vunnit samtliga sex matcher de har spelat.

För Anton Kaisti tog mixeddubbelturneringen också slut direkt. Kaisti i par med tjeckiskan Alžběta Bášová förlorade med 1–2 i set mot det danska paret Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby Hansen.

Dubbel fortsätter däremot EM för Kaisti. I par med Jesper Paul besegrade man Jaromir Janáček och Tomáš Švejda från Tjeckien med 2–0 i set.

Källa: STT

Diskussion om artikeln