Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Marjamäki fortsätter som tränare för Kärpät – klubben plockar även in KHL-meriterade spelare

Lauri Marjamäki i Kärpäts bås.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Lauri Marjamäki får chansen att sätta en ny och egen prägel på Kärpät. Han kommer att träna klubben under de två kommande säsongerna. Kärpät är en viktig klubb för mig, säger Marjamäki.

Lauri Marjamäki hoppade in på tränarposten i Kärpät i slutet av februari och tog laget till slutspel där det blev förlust mot Ilves med 3–4 i matcher i kvartsfinalen.

Efter det har rykten gjort gällande att han skulle stanna kvar i klubben, och nu är det bekräftat. Marjamäki har tecknat ett tvåårigt avtal med Kärpät.

– Kärpät är en viktig klubb för mig. Jag vill ta klubben tillbaka till den position där den hör hemma, säger Marjamäki på klubbens webbplats.

Marjamäki tränade Kärpät mellan 2013 och 2016 och då vann klubben två ligaguld och ett brons.

Klubben publicerade också flera spelarnyheter under onsdagen. Bland annat har man skrivit kontrakt med meriterade Peter Tiivola och Joonas Kemppainen som båda senast spelat i KHL.

– Efter säsongens slut har jag försökt smälta hur allt gick och funderat i lugn och ro på vad jag vill ha nästa säsong. Till slut blev Kärpät det första alternativet, säger Kemppainen.

Kärpät har också förlängt kontraktet med den svenske anfallaren Petter Emanuelsson. Högeryttern var Kärpäts fjärde bästa poängplockare i grundserien den här säsongen.

Diskussion om artikeln