Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpool tog ett stort steg mot Champions League-final: "Matchen är fortfarande öppen, nästa mål kan vara väldigt avgörande"

Från 2022
Jordan Henderson firar Liverpools 1–0-mål mot Villarreal.
Bildtext Jordan Henderson firar Liverpools 1–0-mål mot Villarreal.
Bild: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

I tisdags vann Manchester City över Real Madrid efter en riktig målkavalkad med 4–3, och på onsdagen firade Liverpool en 2–0-seger över Villarreal. Helengelsk Champions League-final på kommande?

Vilka två lag som möts i årets Champions LEague-final klarnar nästa vecka när lagen möts i Spanien.

Skillnaden är bara +1 mål för Manchester City och +2 mål för Liverpool, och allt kan hända. Bollen är rund.

Det vet också Liverpool-kaptenen Jordan Henderson som håller fötterna på jorden trots den övertygande insatsen på Anfield Road där Liverpool besegrade Villarreal med 2–0.

– Jag tycker att det var en bra insats av oss och vi har all orsak att vara nöjda. Vi visste att Villarreal skulle göra det svårt för oss. De har ett bra lag och spelar väldigt organiserat.

– Vi är självsäkra men vet att det blir tufft. Matchen är fortfarande öppen, nästa mål kan vara väldigt avgörande. Vi måste försöka vinna igen trots att det är ett bra lag, det kommer att bli svårt. Vi måste ge 100 % och göra väl ifrån oss, säger Henderson på Uefas webbplats.

Svårt eller svårt. Allt är relativt. Hur som helst visade Liverpool än en gång att laget är otroligt bra.

Eller vad sägs om följande matchstatistik? Liverpool hade 71 % av bollinnehavet, vann skotten med 20–1 och stod för nästan 500 passningar mera än Villarreal (674 vs 185). Dessutom "vann" Liverpool hörnorna, hade flera anfall och högre lyckad passningsprocent – för att nämna några parametrar.

Liverpool var helt enkelt det bättre laget, och dominerade spelet från första början även om målen lät vänta på sig.

Två mål inom 133 sekunder

I första halvleken hade Sadio Mané ett par riktigt bra lägen och Thiago ett skott i Villarreal-målets ramverk. Målen kom först i andra halvleken.

1–0-målet i 53:e minuten var lika tursamt som rättvist. Jordan Hendersons inlägg från högra flanken tog i Estupiñans fot och överrumplade Villarreals målvakt Gerónimo Rulli.

2–0-målet kom ganska exakt två minuter senare. Precis som i det första målet spelade Mohamed Salah fram situationen, den här gången till Mané som inte missade sitt friläge.

Sadio Mané gjorde 2–0-målet mot Villarreal.
Bildtext Sadio Mané gjorde 2–0-målet mot Villarreal.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

– I första halvleken hade vi svårigheter att bryta ner deras försvar, men vi spelade ändå bra och vann tillbaka bollen snabbt. Vid pausvilan sade jag att vi ska hålla oss positiva och fortsätta på samma sätt. I något skede bryter vi ned dem och det lyckades vi slutligen med, säger Henderson.

Villarreals chefstränare Unai Emery var missbelåten över lagets oförmåga att ta kontroll över matchen.

– Vi hade en plan men den lyckades inte. Det kunde ha varit fulare siffror men ett par mål godkändes inte. Vi ville vinna, vi ville ta kontroll, men de lät oss inte göra det.

Lagen möts igen på tisdag, den gången i spanska Villarreal. Då tror Emery att matchbilden kommer att se totalt annorlunda ut.

– Vi kämpade så bra som möjligt i defensiven för att ge oss chansen i match nummer två. Det kommer att bli en annorlunda match på La Cerámica. Vi kommer att testa dem mycket mera, säger Emery på Uefas webbplats.

– Liverpool är favoriter, men vi vet att vi kan tävla mot dem.

Diskussion om artikeln