Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Storpublik såg mesta mästarna slå ut rivalen – två nickmål tog Lyon till Champions League-final

Lyons spelare jublar.
Bild: EPA-EFE / All Over Press

För tionde gången kommer Lyon att spela i Champions League-final. Laget slog ut PSG efter seger med uddamålet på lördagskvällen. I finalen väntar regerande mästarna Barcelona.

Lyon hade ett litet grepp om finalplatsen efter den första semifinalen mot PSG. Laget hade med sig en 3–2-seger då det vankades returmatch i Paris på lördagskvällen.

43 254 åskådare hade bänkat sig på Parc des Princes – nytt publikrekord i Frankrike – men trots det stora stödet kunde PSG inte rubba Lyon.

Ada Hegerberg nickade in 1–0 för Lyon i den 14:e minuten och i slutet av matchen satte Wendie Renard pannan till då hon fastställde slutresultatet 2–1.

Därmed är mesta mästarna Lyon klart för sin tionde final i Champions League. Laget har vunnit titeln sju gånger – senast 2020.

– Då säsongen började satte vi som målsättning att ta tillbaka pokalen, säger Lyons försvarare Selma Bacha enligt nyhetsbyrån AFP.

Barcelona förlorade vid rätt tillfälle

I finalen som spelas den 21 maj ställs Lyon mot regerande CL-mästarna Barcelona.

– De hjälper fotbollen att utvecklas i Europa. De spelar på ett liknande sätt som herrlaget och sätter exempel för alla damspelare, säger Bacha.

Den spanska klubben förlorade borta mot Wolfsburg med 0–2 men gick vidare tack vare den klara segern på hemmaplan förra veckan.

Barcelonas svit på 45 raka segrar bröts mot Wolfsburg men det behöver inte vara något negativt anser tränaren Jonatan Giraldez.

– Det är inte lätt att fortsätta vinna. Kanske kom den här förlusten vid ett bra tillfälle eftersom den inte stoppade oss från att nå finalen, säger han.

Resultat:

Wolfsburg–Barcelona 2–0 (0–0)
47´ 1–0 Tabea Wassmuth
59´ 2–0 Jill Roord

Barcelona vidare med sammanlagt 5–3

PSG–Lyon 1–2 (0–1)
14´ 0–1 Ada Hegerberg
62´ 1–1 Marie-Antoinette Katoto
83´ 1–2 Wendie Renard

Lyon vidare med sammanlagt 5–3

Diskussion om artikeln