Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen utreder dråpförsök i Björneborg – i övrigt hyfsat lugn valborg i sydvästra Finland

Uppdaterad 01.05.2022 16:30.
Två poliser i uniform.
Bildtext De flesta festade lugnt och snällt under valborgsmässoafton, meddelar polisen i sydvästra Finland.
Bild: Juuso Stoor / Yle

Valborgsmässoafton gick rätt lugnt till i sydvästra Finland, åtminstone ur polisens synvinkel. Trots att många samlades för att fira valborg exempelvis i Åbo centrum, så var de flesta firare på snällt och glatt humör, meddelar polisen.

Trots det gick polisen inte sysslolös under valborgsmässoafton. Polisen utreder flera fall av misshandel, ett rån och ett dråpförsök.

Flera våldsbrott registrerades under kvällen, natten och morgonen. Det allvarligaste fallet, ett dråpförsök, skedde i Björneborg. En man skadades allvarligt på en allmän plats och i det här skedet är det oklart vem eller vilka som ligger bakom brottet.

Under samma kväll misshandlades en person allvarligt på en krog i Raumo. En taxichaufför rånades också sent på kvällen i Lundo.

Färre utryckningar till hemmen

I fjol ryckte polisen ut till stökiga hem under valborgsmässoafton, då folk inte kunde festa på krogar på grund av coronarestriktionerna. I år sjönk antalet utryckningar till hemmen med ungefär hälften och istället blev det fler utryckningar till allmänna platser och krogar.

Antalet utryckningar minskade ändå något jämfört med i fjol.