Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

700 uppdrag för polisen i Österbotten under valborgshelgen

Uppdaterad 02.05.2022 14:39.
Polisbil.
Bildtext Österbottens polisinrättning hade totalt cirka 700 uppdrag under valborgshelgen.
Bild: All Over Press/Ismo Pekkarinen

Valborgshelgen var som väntat livlig ur polisens synvinkel. Mycket folk var i farten och en stor del av uppdragen riktades till städernas och kommunernas centrum. Misshandelsfall, rattfyllerier och olika narkotikarelaterade brott uppehöll polisen.

Antalet uppdrag under veckoslutet var totalt cirka 700.

Under veckoslutet påträffade polisen 16 personer som misstänks för rattfylleri. Elva av dem är misstänkta för grovt rattfylleri. I Vasa och Seinäjoki påträffades tre rattfyllerister, i Lappo två och de resterande i Jakobstad, Karleby, Kauhava, Vetil, Närpes, Soini, Lappajärvi och Korsholm.
På Alajärventie i Lappo inträffade den 29 april klockan 04-tiden en utkörning, där en personbil körde av vägen och snurrade runt via taket en lång sträcka innan den stannade. Föraren misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt rattfylleri.

Körde 160 km/h på 100-väg i Seinäjoki

På lördagsmorgonen klockan 9.30 utförde polisen hastighetsövervakning på Kyrönmaantie i Seinäjoki. Polisen mötte en personbil som höll hastigheten 160 km/h på ett område med hastighetsbegränsningen 100km/h. Föraren misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Därtill misstänks föraren för grovt rattfylleri efter att ha blåst i polisens alkometer.
På lördagskvällen klockan 23.25 utförde polisen blåsprov på en bilist på riksväg 8 i Kuni, Korsholm. Personen, som hade kört 133km/h på ett 80-område, saknade körkort. Blåsprovet visade 0,59 promille.
Under veckoslutet registrerade polisen 14 fall av misshandel. Fyra av dem inträffade i Jakobstads centrum, i en restaurang eller i dess närhet.
Olika bilparader förorsakade störningar i trafiken under hela veckoslutet. För en del av paraderna hade arrangörerna gjort anmälan om offentlig tillställning. I vissa bilparader deltog hundratals bilar.

Kommunikationschef Mikael Appel på Österbottens polisinrättning gästade Yle Österbottens morgonssändning på måndag och berättade om veckoslutet. Här kan ni lyssna på en intervju med honom.

Slagsmål, rattfylleri och droghandel - polisen ryckte ut på 700 alarmuppdrag under Valborg

6:28