Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Yle ordnar ny diskussionsfestival i Tavastehus i höst

Från 2022
Hyvin sanottu -festivaalin juontajat Marleena Lammikko, Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantala ja Aliisa Ristmeri.
Bildtext Jussi-Pekka Rantanen och Milla Madetoja samt Aliisa Ristmeri och Marleena Lammikko leder diskussionsfestivalen Bra sagt.
Bild: Jukka Lintinen ja Heidi Anttila / Yle

Diskussionsfestivalen Hyvin sanottu – Bra sagt ordnas i Verkatehdas i Tavastehus 30.9 - 1.10.

Diskussionsfestivalen Hyvin sanottu – Bra sagt ordnas i samarbete med stiftelsen Dialogpaus och Tavastehus stad. Syftet med projektet är att öka finländarnas mod att delta i diskussioner genom att erbjuda dem positiva upplevelser.

Evenemanget erbjuder möjlighet att delta i diskussioner som är konfidentiella, lyssna på offentliga diskussioner eller delta i spontana pop-up-diskussioner. En del av diskussionerna kan man se på Yles kanaler, medan andra enbart stannar mellan deltagarna.

"När jag var barn brukade min mamma alltid säga att man får reda på saker genom att prata. Det ligger verkligen något i det. En konstruktiv diskussion hjälper oss att förstå varandra, inte nödvändigtvis att acceptera, men att förstå olika synvinklar och tankar. Festivalen Hyvin sanottu – Bra sagt erbjuder en utmärkt möjlighet till det", säger Jussi-Pekka Rantanen, som tillsammans med Milla Madetoja leder evenemanget.

Diskussionsfestivalen byggs upp i nära samarbete med projektets samarbetspartners. Samarbetspartnerna har tagit emot evenemanget väl och samtidigt som diskussionsfestivalen äger rum i Tavastehus ordnar man även mindre evenemang runt om i Finland. Under festivalen ordnar projektets samarbetspartner även konfidentiella diskussioner som inte kommer att streamas. Även evenemangsstaden Tavastehus deltar i projektet.

"Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss i Tavastehus att skapa mer positiva sätt att tala och utveckla vår förmåga att lyssna", konstaterar Laura Latomäki, framtidsaktör i Tavastehus.

Hyvin sanottu – Bra sagt är Yles och stiftelsen Dialogpaus femåriga projekt som syftar till att stärka de bästa sidorna av den finländska samtalskulturen och skapa trygga samtalsmiljöer. Samtidigt stärker man finländarnas förståelse och förtroende för varandra.

På andra språk