Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaj Kekki tar över ansvaret för toppidrotten inom handbollsförbundet – lämnade jobbet som chefstränare för Cocks för en månad sedan

Kaj Kekki vid sidan av planen
Bildtext Kaj Kekki har hittat ett nytt jobb.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Kaj Kekki har valts till ansvarig för toppidrotten inom Finlands handbollsförbund. Handbollsförbundet sökte efter en ansvarig för toppidrotten efter att träningschef Ken Sirenius tagit studieledighet i två års tid.

Till Kekkis huvudsakliga arbetsuppgifter hör enligt handbollsförbundet utvecklingen av handbollens system för att främja den finländska handbollens internationella framgång.

Utvecklandet av spelarnas karriärstig och träningsomgivning är jobbets viktigaste uppgift.

– Då Kaj Kekki blev ledig från övriga uppdrag var vi i kontakt med honom, och han blev intresserad av uppdraget. Tack vare sin omfattande handbollskarriär, erfarenhet och syn på träning tror jag att han är rätt person för denna uppgift, kommenterade förbundsstyrelsens ordförande Jari Laine i handbollsförbundets pressmeddelande.

För Kekki kom uppdraget som en överraskande men behaglig möjlighet. Uppdraget är till en början tidsbundet.

– Jag hade redan bestämt mig för att ta paus från tränandet i ett par års tid, men då möjligheten kom att fortsätta inom grenen med ett intressant uppdrag beslöt jag mig för att ta vara på chansen.

– Jag tror att min långa erfarenhet och skolningsbakgrund ger mervärde till mina kommande uppgifter. Jag väntar ivrigt på att få inleda ett nytt projekt, kommenterade Kekki.

Kekki har bland annat den högsta möjliga utbildningsnivån inom handbollen: Master of Science EHF Master Coach 2019.

För en månad sedan lämnade Kekki överraskande posten som chefstränare för Cocks inför starten på slutspelet. Kekki har inte velat kommentera orsaken till att han lämnade Cocks.

Källa: Handbollsförbundets pressmeddelande