Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagets skyttedrottning Linda Sällström till Aftonbladet: "Jag oroar mig lite för EM"

Från 2022
Linda Sällström ja Sanni Franssi kuvassa.
Bildtext Hinner Linda Sällström i form till EM?
Bild: Tomi Hänninen

Damernas fotbollslandslag ska spela EM i sommar, men landslagets alla tiders skyttedrottning Linda Sällström oroar sig för en benskada. I år har Sällström på grund av skadan endast spelat två matcher i damallsvenskan.

33-åriga Linda Sällström återvände i år till damallsvenskan efter spel i franska Paris FC och HJK för att den vägen ta sats mot sommarens EM.

Hon har ändå dragits med en överbelastningsskada som hindrat henne att spela.

– Klockan tickar och det är klart att jag oroar mig lite för EM, säger Sällström till Aftonbladet.

Sällström har i år representerat Vittsjö där hon under sin förra sejour i klubben gjorde över 70 mål på fyra säsonger. I år har hon knappt kunnat spela alls.

– Det är en kronisk överbelastning. Skadan är lite klurig för reaktionen kommer inte direkt. Jag kan köra en träning och smärtan kommer först efter 8-12 timmar och då är det svårt att veta hur mycket jag kan belasta benet.

– Nu har det gått en och en halv månad som jag inte har kunnat träna normalt. Jag är fortfarande inte tillbaka i hundra procent träning och det är klart att jag oroar mig lite för EM också. Jag måste börja kunna träna normalt och spela matcher för att vara i hyfsad form i EM, kommenterade Sällström.

Sällström har fått en plan för sin comeback och hon vet hur hårt hon kan belasta utan ökad skaderisk. Tillsammans med Vittsjö och landslagets medicinska team stegrar hon nu sakta belastningen för att kunna spela igen.

Nästa match för Vittsjö är på bortaplan mot Hammarby kommande söndag.

Källa: Aftonbladet