Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spelar Teemu Pukki i degraderade Norwich till hösten? Nu kopplas finska stjärnan ihop med flytt till turkisk storklubb

Teemu Pukki firar mål i Norwich.
Bildtext Teemu Pukkis senaste ligamål kom borta mot Manchester United.
Bild: Paul Currie/Shutterstock/All Over Press

Turkisk press uppger att Fenerbahce har fastnat för Teemu Pukki. Finländarens nuvarande tränare svarade kort på ryktet: "Jag utgår från att Pukki startar nästa säsong i Norwich".

I april gick Norwich ut med att Teemu Pukkis kontrakt förlängs över nästa säsong.

Nu återstår frågan om Pukki verkligen fortsätter i klubben. Norwichs degradering till Championship är ett faktum, och ryktena runt finländaren finns där.

I dagarna kopplades Pukki ihop med en övergång till Fenerbahce i turkiska medier. Tidigare i vår uppgavs den spanska ligaklubben Celta Vigo vara intresserad.

Hur blir det?

– Jag utgår från att Teemu Pukki startar nästa säsong i Norwich City, var tränaren Dean Smiths korta replik i dag när han fick frågan om Pukkis framtid på Carrow Road.

Istanbulklubben Fenerbahce ligger tvåa i den turkiska ligan, en placering som skulle betyda kval till Champions League nästa säsong.

I sommar har det gått fyra år sedan Pukki flyttade till Norwich – en affär som har varit en succé för både klubb och spelare. På 163 matcher har Pukki gjort 77 mål.

Tio av de fullträffarna har kommit den här Premier League-säsongen. Om man dessutom räknar in tre framspelningar betyder det att Pukki har varit involverad i över hälften av Norwichs ligamål då fyra matcher återstår.

Det är siffror som gör att transferspekulationerna lär leva vidare in i sommaren – ovsett vad Dean Smith säger.

Diskussion om artikeln