Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cocks har inte missat medalj sen HC Dennis sista guldvår – Tamminen efter säkrade bronset: "Mindre besvikelse"

Teemu Tamminen i Cocks ler.
Bildtext Teemu Tamminens Cocks missade inte medalj.
Bild: Newspix24/Kalle Parkkinen

Handbollsbronset gick till Cocks – därmed lever klubbens långa medaljsvit. Efter åtta raka guld fick Cocks nöja sig med bronset den här kaotiska våren.

Handbollssäsongen 2003/2004 avslutades med att HC Dennis tog guld, BK-46 silver och HC West brons.

Det känns sannerligen som svunna tider. Sjutton säsonger har spelats till slut sedan den våren – och lika många gånger har Cocks från Riihimäki tagit medalj i herrarnas handbollsslutspel.

Det blev ingen slutpunkt för den längst pågående medaljsviten i herrhandbollen i vår. Cocks lyckades samla sig och säkrade bronset mot GrIFK i kväll.

– Vi kan bara tacka våra supportrar som orkade komma för att titta på den här bronsmatchen. De är alltid en utmaning. Den här säsongen har varit en mindre besvikelse, men vi fick åtminstone runda av med en seger, säger kaptenen Teemu Tamminen.

GrIFK nöjda med säsongen

Cocks hade en femmålsledning att gå på efter hemmamatchen och såg omgående till att den riktiga spänningen aldrig infann sig. Cocks vann returen med 28–24.

– En rätt bra match från vår sida. Vi gav allt, Cocks är ett starkt lag. Vi har en bra säsong bakom oss och jag är nöjd med laget, säger GrIFK-tränaren Mikael Westerholm.

Men som Teemu Tamminen sa: Cocks kan knappast vara nöjda med sin säsong.

Det har varit oroligt på tränarpositionen, de tvingades spela kvartsfinal och var chanslösa i semifinalen mot BK-46.

Klart med franskt på bänken

Den här veckan klarnade det att Cocks går in i nästa säsong med franskt på tränarbänken. Christophe Viennet ska sätta sig på heta stolen.

Det var redan tidigare bestämt att dansken Lasse Boesen lämnar. Han har därmed gjort sitt efter 0–3 i semifinalen mot BK-46 och bronsmatcherna.

– Efter semifinalen bestämde vi oss för att ta bronset med temat att ha roligt. Handbollen är som bäst när man har roligt och spelar för fullt, säger Boesen.

Efter åtta raka guld får Cocks titta på när BK-46 och Dicken spelar final i år. Bäst av fem-duellen startar i Karis på lördag.

Herrarnas handbollsliga

Bronsmatch 2/2:

GrIFK–Cocks 24–28 (13–15)

GrIFK: Richard Sundberg 6, Carl Weurlander 5, Anthony Hellakoski 3, Fredrik Forss 3, Miro Koljonen 2, Jere Kantee 2, Alexander Qvist 1, Kalle Kankaanpää 1, Jonathan Almark 1.

Cocks: Teemu Tamminen 8, Vitalie Nenita 4, Nikola Kedzo 4, Srdjan Mijatovic 3, Roni Syrjälä 2, Piotr Rybski 2, Bojan Zupanjac 1, Sandro Samardzic 1, Teimuraz Orjonikidze 1, Onur Ersin 1, Davor Basaric 1.

Publik: 303.

Brons till Cocks efter totalt 59–50.