Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pressat Florida kom tillbaka i grevens tid – Barkov inblandad i viktiga kvitteringen: "Vi gjorde vår bästa match i den här serien"

Florida nousi voittoon - Spela upp på Arenan

Florida har studsat tillbaka i matchserien mot Washington Capitals. Laget var illa ute i den fjärde matchen men lyckades till slut vinna efter förlängning. Det är skönt att vända hemåt med 2–2 i matcher, säger Aleksander Barkov.

Florida Panthers var drygt två minuter från att hamna i ett verkligt utmanade läge i matchserien mot Washington Capitals. Washington ledde med 2–1 och var på väg att vinna sin tredje match i serien.

Men med sex spelare mot fem på isen lyckades Florida få in pucken. Aleksander Barkov fick en assist då Sam Reinhart kvitterade till 2–2.

Matchen gick till förlängning och stärkta av kvitteringen var Florida vassare. Carter Verhaeghe avgjorde efter drygt fem minuters spel och Florida utjämnade serien.

– Det är fantastiskt att vinna efter förlängning och det är skönt att vända hemåt med 2–2 i matcher. Det gäller bara att fortsätta jobba och hitta ett sätt att vinna.

– Vi var positiva hela matchen och spelade vårt eget spel. Vi gjorde vår bästa match i den här serien och fick belöning, säger Barkov på presskonferensen efter segern.

Florida har kommit över nervositeten

Grundserievinnande Florida gick in i den här serien som klar favorit men lagets spel har hackat i de första matcherna.

– Fyra matcher in i serien gäller det att komma över nervositeten, och det gjorde vi nu. Vi gjorde en solid insats och spelade som vi ville. Vi kan också lita på vår målvakt, säger Barkov.

Sergej Bobrovskij i Floridas mål behövde bara göra 14 räddningar i matchen.

– De fick inte speciellt många chanser men vi har en väldigt bra målvakt som gav oss chansen att vinna. Det här var ett stort steg framåt både spelmässigt och med tanke på självförtroendet, säger Barkov.

Rangers illa ute

Florida undvek ett riktigt prekärt läge men det samma lyckades inte New York Rangers med. Laget riskerar att åka ur slutspelet redan nu då Pittsburgh Penguins leder med 3–1 i matcher.

Pittsburgh vann med 7–2 i natt efter en stark andraperiod där laget gjorde hela fem mål. Igor Sjestiorkin som var fenomenal i grundserien för Rangers blev nu utbytt för andra matchen i rad.

– Det här är en otroligt stor besvikelse. Det är en lagsport och Sjestiorkin kommer att vara redo i nästa match. Vi har fullt förtroende för honom, säger Rangers tränare Gerard Gallant.

Pittsburgh kan avgöra serien i nästa match som spelas under natten till torsdag.

– Vi har ett rutinerat lag som varit med om mycket. Alla förstår vårt läge och vi måste förtjäna nästa seger. Vi ska försöka göra vår bästa insats i nästa match, säger tränaren Mike Sullivan.

Colorado slog ut Nashville

Colorado Avalanche blev det första laget som säkrade sin plats i den andra slutspelsomgången. Laget slog ut Nashville Predators i fyra raka matcher.

Colorado hamnade i underläge med 2–3 i början av sista perioden i natt, men vände sedan till seger. Devon Towes kvitterade till 3–3 i mitten av perioden och några minuter senare gjorde Valerij Nitjusjkin 4–3. I sista minutern fastställde Nathan MacKinnon slutresultatet 5–3 i tom bur.

I serien mellan Calgary Flames och Dallas Stars står det nu 2–2 i matcher. Calgary utjämnade serien då laget vann nattens match med 4–1.

Resultat:

Washington–Florida 2–3 efter förlängning
FLA: Aleksander Barkov 0+1, +1, 24.07
FLA: Anton Lundell 0+0, +/-0, 12.50
FLA: Eetu Luostarinen 0+0, +/-0, 12.36

2–2 i matcher

Pittsburgh–New York Rangers 7–2
PIT: Kasperi Kapanen 0+1, +2, 13.10
NYR: Kaapo Kakko 0+0, +/-0, 13.14

Pittsburgh leder med 3–1 i matcher

Dallas–Calgary 1–4
DAL: Roope Hintz 0+1, -1, 18.53
DAL: Joel Kiviranta 0+0, -1, 5.53
DAL: Jani Hakanpää 0+0, +/-0, 11.32
DAL: Miro Heiskanen 0+0, +/-0, 27.01
DAL: Esa Lindell 0+0, -1, 19.15

2–2 i matcher

Colorado–Nashville 5–3
COL: Artturi Lehkonen 0+0, -1, 15.54
COL: Mikko Rantanen 0+0, +/-0, 19.40
NSH: Eeli Tolvanen 0+0, -1, 8.23
NSH: Mikael Granlund 0+0, -1, 23.42

Colorado vidare efter 4–0 i matcher

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln