Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niclas Grönholm klar för nytt team i VM-serien i rallycross – ingår i det första jämställda stallet: "Ett proffskontrakt har varit en dröm"

Från 2022
Niclas Grönholm håller upp en pokal
Bildtext Niclas Grönholm får proffskontrakt i rallycross-VM.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Niclas Grönholm kommer att tävla för nystartade CE Dealer Team i VM-serien i rallycross. Som stallkamrat får han svenskan Klara Andersson och det gör teamet till det första jämställda i serien.

Niclas Grönholm har tidigare tävlat för Marcus Grönholms stall, men nu har han tecknat sitt första proffskontrakt. CE Dealer Team meddelade förra veckan att man går in i serien och nu plockar man in Grönholm som förare.

– Ett proffskontrakt i VM-serien har varit en dröm och nu blir det verklighet. Jag har kört för familjens eget stall tidigare men nu får pappa följa med tävlingarna med en kaffekopp i handen, säger Grönholm i ett pressmeddelande.

Niclas Grönholm och Klara Andersson.
Bildtext Niclas Grönholm och Klara Andersson blir stallkamrater.
Bild: CE Dealer Team

Den här säsongen blir VM-serien helt och hållet elektrisk och CE Dealer Team blir det första jämställda stallet. Grönholms stallkamrat blir svenskan Klara Andersson som är den första kvinnliga kontraktsföraren i serien.

– Att gå över till eldrivna bilar var en nyckelfråga för stallet. Även könsneutralitet och jämställdhet är viktiga frågor för tillverkaren, säger Grönholm.

Niclas Grönholm har vunnit sex deltävlingar under sin karriär. Förra säsongen slutade han trea i VM-sammandraget.

Årets säsong startar i Sverige i början av juli.

– Varje team får tre gemensamma testdagar före säsongen börjar. Det kommer att bli en intressant VM-säsong, säger Grönholm.

Diskussion om artikeln