Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kavalkad av missade chanser – HJK tappade poäng efter svagt anfallsspel: "Vi var verkligen dåliga"

Uppdaterad 13.05.2022 11:02.
HJK bommade friskt mot FC Lahti - Spela upp på Arenan

HJK hade massvis med lägen men lyckades bara få in bollen en gång mot FC Lahti. Det räckte bara till 1–1 och säsongens andra poängtapp för regerande mästarna. Slutresultatet grämer verkligen, säger Santeri Hostikka.

Det var i princip spel på en planhalva i den andra halvleken mellan FC Lahti och HJK. Hemmalaget FC Lahti var ordentligt tillbakapressat men laget kan skatta sig lyckliga över HJK:s trubbiga anfall.

Det bommades friskt av de blåvita helsingforsarna. Det var skott och nickar som gick utanför målramen, och de bollar som gick på mål räddade Lahtis målvakt Antonio Reguero.

– Slutresultatet grämer verkligen. Vi kom hit för en seger men vi var verkligen dåliga. Jag vet inte orsaken men vi var bara dåliga. Vi skapar chanser men det handlar om små saker, säger HJK:s Santeri Hostikka till Ruutu.

Olusanya kvitterade och bommade

FC Lahti tog ledningen i den första halvleken. I den 18:e minuten dök Teemu Penninkangas upp i straffområdet efter en frispark och styrde in bollen.

Hemmalaget fick ändå inte behålla sin ledning speciellt länge. Fyra minuter senare var det kvitterat. Reguero missbedömde ett inlägg och Anthony Olusanya fick tom mål då han placerade in bollen.

– Vi stod lite fel i positionerna vid HJK:s mål och det var en snabb kontring, säger Penninkangas.

HJK kunde ha avgjort matchen redan i första halvlek, och Jaro-produkten Olusanya borde ha gjort ett mål till före paus. Då några minuter återstod att spela av halvleken stod han helt ren i straffområdet men fick inte någon träff på bollen.

Kryss mellan FC Lahti och HJK – se målen - Spela upp på Arenan

KuPS vann och tog över serieledningen

Lahti hade inte speciellt mycket att komma med i matchen förutom ledningsmålet och laget kan vara nöjda över första poängen på hemmaplan den här säsongen.

– Det var mycket försvarande för oss i andra halvleken. Det grämer att vi inte kunde hålla i bollen mer och då vi väl hade den blev det många misstag. Det här är ändå en bra poäng för oss då vi har börjat säsongen svagt här hemma, säger Penningkangas.

KuPS behövde bara en dryg halvlek för att avfärda FC Haka. Tim Väyrynen satte 1–0 efter en knapp halvtimme och Janis Ikaunieks gjorde 2–0 efter 39 minuter. Ikaunieks skruvade in en snygg frispark.

Det blev till slut 2–1 för KuPS som är det enda laget som inte förlorat den här säsongen. Laget leder nu ligan på samma poäng som HJK som har spelat en match mer.

Resultat:

FC Lahti–HJK 1–1 (1–1)
18´ 1–0 Teemu Penninkangas
22´ 1–1 Anthony Olusanya

KuPS–FC Haka 2–1 (2–0)
28´ 1–0 Tim Väyrynen
39´ 2–0 Janis Ikaunieks
86´ 2–1 Oliver Whyte

Bildkälla: Ruutu