Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rejäl rekordförbättring av Richardsson – men några sekunder saknades till EM-gränsen: "Skulle ha klarat den på en bra dag"

Camilla Richardsson springer.
Bild: Jussi Saarinen / All Over Press

Säsongsdebuten på 10 000 meter gav ett nytt personligt rekord men Camilla Richardsson var inte helt nöjd. Hon hade svårt att hitta rytmen och missade EM-gränsen.

Den här säsongen är det 5 000 och 10 000 meter som gäller för Camilla Richardsson, och på lördagskvällen gjorde hon säsongsdebut på bana. Hon löpte 10 000 meter i London med förhoppningen om att klara EM-gränsen.

Richardsson förbättrade sitt personliga rekord med över tio sekunder till 32.27,65 men missade EM-gränsen som är 32.20,00.

– Det var en fruktansvärd kamp på en dålig dag men jag kom ändå så pass nära EM-gränsen. Jag vet att jag skulle ha klarat den på en bra dag.

– På slutet konstaterade jag att om de två sista kilometerna går på 3.10 så klarar jag gränsen men jag orkade bara inte, säger Richardsson i ett pressmeddelande.

Många knuffar och ingen ljushare

Richardsson deltog i ett evenemang som hette Night of The 10 000m PBS. Efter loppet kunde hon konstatera att arrangemanget inte riktigt höll måttet.

– Det skulle finnas en ljushare men den fungerade inte. Det blev en del knuffar då det var många löpare och alla ville ha en bra plats. Jag hittade inte rytmen, säger hon.

Trots att det inte blev någon EM-gräns fick Richardsson ändå med sig tävlingserfarenhet och viktiga rankningspoäng.

– Jag är så klart nöjd med rekordet och speciellt då jag inte gjort så många banträningar. Min tränare Jukka Keskisalos åsikt är att man ska tävla sig i form så nu gäller det bara att fokusera på nästa lopp, säger hon.