Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sprintspecialisten Linn Svahn väljer bort landslaget – siktar mot VM med eget upplägg

Linn Svahn
Bild: STELLA Pictures / All Over Press

Efter två axeloperationer väljer skidåkaren Linn Svahn att tänka om. Hon kommer inte att träna med det svenska skidlandslaget inför nästa säsong.

Linn Svahn missade hela förra säsongen på grund av en axelskada, och då hon nu tar sikte på nästa vinter sker det utanför landslaget. Sprintspecialisten vill själv välja den mest optimala vägen mot VM.

– Det här beslutet grundar sig i att jag vill jobba tajtare med mitt egna team på hemmaplan och lägga upp en plan som är optimal både för min återhämtning, och utvecklande och motiverade mot mina framtida mästerskapsmål, säger Svahn i ett pressmeddelande.

Svahn opererades två gånger under 2021 och det är fortfarande oklart om hon hinner bli helt återställd tills nästa säsong börjar.

Inom landslaget respekterar man Svahns beslut samtidigt som längdchefen Anders Byström tycker att det är tråkigt.

– Linn är en frisk fläkt som sätter färg både i och utanför spåret. Vi kommer sakna henne. Vi har full respekt för beslutet och ser fram emot att få tillbaka Linn när tiden är mogen.

– Min förhoppning är att hon står på startlinjen om inte förr så i alla fall på VM i Planica som är vinterns stora höjdpunkt, säger han.

Linn Svahn har vunnit nio individuella sprintlopp i världscupen.