Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nya stadsdirektören börjar jobba i Raseborg i juli

Från 2022
En mörkhårig kvinna tittar in i kameran och ler stort. I bakgrunden syns en svartvit bild på ett hus.
Bildtext Petra Theman med en bild av sitt hus i Kyrkslätt i bakgrunden. Hon har sagt att hon har för avsikt att bosätta sig i Raseborg. Theman hyser ett stort intresse för byggande och gamla byggnader.
Bild: Barbro Ahlstedt / Yle

Themans månadslön är en så kallad helhetslön och den landar på 10 500 euro.

Raseborgs nya stadsdirektör Petra Theman inleder sitt jobb i staden i juli.

Fullmäktige godkände stadsdirektörsavtalet utan diskussion på sitt möte på måndagen (16.5).

De första dagarna jobbar Theman tillsammans med nuvarande direktören Ragnar Lundqvist. Sedan får Lundqvist semester och Theman blir tf. stadsdirektör. När Ragnar Lundqvist i slutet av september (25.9) officiellt går i pension tar Petra Theman över rodret helt och hållet.

Themans avtal med Raseborgs stad gäller i fem år, med andra ord till 25.9.2027. Avtalet kan sedan förlängas med ytterligare tre år.

Themans månadslön är en så kallad helhetslön och den landar på 10 500 euro. Hon får också mötesarvoden i enlighet med stadens förvaltningsstadga.
Stadsfullmäktige godkände också att stadsdirektörstjänsten ändras till en tidsbunden tjänst. Hittills har tjänsten på papper varit tills vidare trots att också Ragnar Lundqvist endast anställdes för fem år.

Theman valdes till stadsdirektör i mars med 24 röster av givna 43. Theman har senast jobbat som diplomat på Utrikesministeriet. Hon har tjänstgjort på olika håll i världen samt bland annat jobbat med jämställdhetsfrågor.