Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Perparim Hetemaj målskytt i fotbollsligan efter 17 års paus – självmål räddade HJK från nytt poängtapp mot FC Lahti

Se Perparim Hetemajs mål mot FC Lahti - Spela upp på Arenan

Perparim Hetemaj gjorde karriärens andra mål i fotbollsligan då HJK besegrade FC Lahti på hemmaplan. Tio minuter in i andra halvlek satte han foten till efter en målvaktsretur. HJK fick efter lite tur med sig tre poäng från matchen.

Innan proffskarriären som tog honom till Grekland, Holland och Italien gjorde Perparim Hetemaj en och en halv säsong för HJK i fotbollsligan.

2006 lämnade han Helsingfors med 33 ligamatcher och ett mål på sitt CV. Sedan en dryg månad tillbaka är han HJK-spelare igen och i dag gjorde han sitt första mål sedan återkomsten.

Tio minuter in i den andra halvleken mot FC Lahti satte mittfältaren foten till efter en målvaktsretur och gjorde sitt första ligamål på 17 år.

Hetemajs mål som betydde 2–1 såg länge ut att bli avgörande, men då sex minuter återstod att spela dunkade Teemu Penninkangas in kvitteringen.

Förra veckan delade lagen på poäng i Lahtis men den här gången fick HJK med sig segern tack vare ett självmål. Hysen Memolla blev otursgubbe för Lahti då han slog in bollen i det egna målet i den 89:e minuten.

Rekord för KuPS

Tabellettan KuPS fortsätter att rada upp segrar. Laget vann för sjunde gången den här säsongen och räknar man med förra säsongen har laget inte förlorat på 29 matcher

Det är rekord i fotbollsligan och samma saldo som Uleåborgsklubben OPS hade i FM-serien 1980 och 1981. I kväll nådde man den noteringen i just Uleåborg då man besegrade AC Oulu med 3–0.

Tim Väyrynen rullade in 1–0 i slutet av första halvleken och i mitten av den andra nätade Telles två gånger på åtta minuter.

Resultat:

FC Haka–SJK 1–1 (0–0)
60´ 0–1 Josepablo Monreal
90+3´ 1–1 Anthony Herbert

AC Oulu–KuPS 0–3 (0–1)
41´ 0–1 Tim Väyrynen
65´ 0–2 Talles
73´ 0–3 Talles

HJK–FC Lahti 3–2 (0–1)
45´ 0–1 Juho Pirttijoki
50´ 1–1 Bojan Radulovic
56´ 2–1 Perparim Hetemaj
84´ 2–2 Teemu Penninkangas
89´ 3–2 Självmål

Bildkälla: Ruutu