Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bitter öppningsförlust för Florida då Tampa Bay rymde – Colorado inledde med seger i förlängning

Rantanen bäddade för Colorados förlängningsmål - Spela upp på Arenan

Den andra slutspelomgången i NHL är i gång. Colorado tog en planenlig, men knapp seger över St. Louis medan Florida fick ge sig mot rivalen Tampa Bay.

Regerande mästarna Tampa Bay Lightning kvitterade i den andra perioden och ryckte i den tredje då laget slog grundserievinnaren Florida Panthers med 4-1 på bortaplan.

Det var den första drabbningen i matchserien mellan lokalrivalerna.

Anthony Duclair stod för Floridas och matchens öppningsmål då sex minuter kvarstod av den första perioden. Tampa Bay kvitterade mot slutet av andra perioden och tog ledningen i början av den tredje.

Bortdömd kvittering

Efter att Tampa Bay gått upp i ledning lyckades Florida ännu få en puck i mål. Dock bortdömdes Duclaires 2-2-kvitteringsmål efter videogranskning i och med att pucken studsat in via nätmaskorna i ändan av rinken.

I den tredje perioden lyckades Tampa Bay tre gånger. Två av målen kom under de sista fem minuterna av ordinarie matchtid.

Av sina fyra mål gjorde Tampa Bay hela tre i power play

Colorado vann trots sent bakslag

Josh Manson stod för avgörandet i förlängning när Colorado Avalanche slog St. Louis Blues med 3-2. Förlängningen hann bli åtta minuter gammal. Mikko Rantanen och Artturi Lehkonen var involverade i situationne som ledde till vinstmålet.

Colorado var nära att ta första segern i serien redan under ordiniarie matchtid. St. Louis kvitterade till 2-2 med några minuter kvar av den tredje perioden.

Den klara förhandsfavoriten Colorado råkade illa ut redan tidigt i matchen då St. Louis i den sjätte spelminuten gick upp i ledning genom ett mål av Ryan O'Reilly.

I den andra perioden kvitterade Colorado då Valeri Nitshushkin nätade på passning av Rantanen. Samuel Girard tog sedan hemmalaget upp i en ledning, som varade nästan hela resten av matchen.

NHL-slutspelet, omgång 2

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 1–4
Tampa Bay leder med 1-0 i matcher.
Eetu Luostarinen FLA 0+0, -1, 2, 12.05
Aleksander Barkov FLA 0+0, 0, 5, 23.05
Anton Lundell FLA 0+0, 0, 0, 14.16

Colorado – St. Louis 3–2 efter förlängning
Colorado leder med 1-0 i matcher.
Mikko Rantanen COL 0+1, 0, 4, 25.02
Artturi Lehkonen COL 0+0, +1, 1, 19.18
Niko Mikkola STL 0+0, -1, 3, 15.09

Bildkälla: Viaplay.

Diskussion om artikeln