Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens VM-tävling: Vad blir slutresultatet när Finland ställs mot Sverige?

Från 2022
Finland mötte Sverige i OS-turneringen i Peking.
Bildtext Finland knep segern mot Sverige i OS i år, hur går det i gruppspelsmatchen i VM?
Bild: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock/All Over Press

Gissa rätt slutresultat i Finlands matcher i ishockey-VM och vinn pris – Yle Sportens klassiska tävling är tillbaka!

Finland har inlett hemma-VM i ishockey med tre raka segrar. Det har också Sverige gjort. I dag ställs de två obesegrade lagen mot varandra.

För Finlands del slutade den senaste matchen mot USA i seger med siffrorna 4–1. Flera hade prickat rätt och vi har lottat ut priset och kontaktat vinnaren. Grattis!

I dag vill vi igen veta hur Finlands match kommer att sluta.

Dagens fråga lyder med andra ord: Vad blir slutresultatet i Finland–Sverige?

Som tidigare nämnt har Sverige, precis som Finland, inlett turneringen lysande med tre raka segrar. Bland annat blev det en kross mot Storbritannien senast, och före det en 5–3 seger över namnstarka Tjeckien.

Finland och Sverige har inte mötts många gånger i VM de senaste åren och senast lagen ställdes mot varandra i en gruppspelsmatch var år 2007.

Den här säsongen har Sverige besegrat Finland tre gånger i Euro Hockey Tour medan Finland vann över Sverige i OS med 4–3 efter förlängning. I VM har lagen senast mötts 2019 och så här har de senaste VM-matcherna mellan länderna slutat:

  • 2019 (VM-kvartsfinal): FIN–SWE 5–4 efter förlängning

  • 2017 (VM-semifinal): FIN–SWE 1–4

  • 2013 (VM-semifinal): FIN–SWE 0–3

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida, Yle Sportens Instagram eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller är närmast. Tävlingstiden går ut på onsdag klockan 20.19 (en minut före nedsläpp).

Vinnaren får ett VM-pris, lycka till!