Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två nya NHL-tillskott för Tre Kronor – ledningen hoppas på att William Nylander tar den sista platsen

Från 2022
Linus Ullmark, Marcus Pettersson och William Nylander.
Bildtext Linus Ullmark, Marcus Pettersson och William Nylander.
Bild: All Over Press

Tre Kronors slutliga VM-trupp tar form. Landslagsledningen meddelar att målvakten Linus Ullmark och backen Marcus Pettersson ansluter från NHL och nu finns endast en plats kvar att fylla. Förhoppningen är att William Nylander kniper den.

Då Linus Ullmark och Marcus Pettersson anländer till Tammerfors har Sverige elva NHL-förstärkningar, vilket kan jämföras med sex för Finland.

Ullmark inledde NHL-slutspelet som Bostons förstemålvakt, men tappade efter två inledande förluster spaden till Jeremy Swayman. Boston förlorade till sist slutspelsserien mot Carolina med 3–4 i matcher.

Även Petterssons Pittsburgh åkte på en 3–4-förlust. New York Rangers vände ett 1–3-underläge till en 4–3-seger och avancerade på Pittsburghs bekostnad.

Båda tillskotten har ett tidigare VM i bagaget. Ullmark var tredjemålvakt 2014 och Pettersson var med 2019.

Sveriges trupp

Ullmarks besked innebär att Oscar Dansks VM-pass inte stämplas, och Petterssons medverkan resulterar i att det inte blir något VM för Christian Folin.

En plats finns kvar i Tre Kronors trupp. Landslagsledningen väntar på besked från William Nylander som spelar för Toronto. Förbundskapten Johan Garpenlöv kommenterade Nylanders situation till Aftonbladet på onsdagen.

– Det är 50/50, man vet aldrig riktigt. De har haft en mediedag och måste göra klart allting därborta. Han vore en bra förstärkning för oss naturligtvis med tanke på hans skicklighet och hans offensiva egenskaper. Lite det vi saknar i det här laget, säger Garpenlöv.

Om Nylander inte kommer till Finland går den sista anfallsplatsen till Linus Karlsson.

Diskussion om artikeln