Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tjeckien tappar NHL-spelare mitt under VM – drabbade samman med lagkamrat: "Försökte provocera fram ett slagsmål"

Från 2022
Uppdaterad 22.05.2022 20:47.
Kari Jalonen på bänken bakom tjeckiska spelare.
Bildtext Kari Jalonens Tjeckien får klara sig utan Dominik Simon (till höger) under resten av VM.
Bild: CTK/All Over Press

Samtidigt som nya NHL-spelare hämtas in så tappar också det tjeckiska hockeylandlaget en stjärna. Anaheimproffset Dominik Simon lämnade Tammerfors i tisdags och hans familj bekräftar att det skedde efter ett handgemäng med en lagkamrat.

Tjeckien VM-spelar i Finland med en hel drös NHL-spelare. Ett av de senaste tillskotten är Bostons storstjärna David Pastrnak, som anlände till Tammerfors i går.

Anaheims anfallare Domink Simon fanns med i turneringen från start. Men det blev bara två gruppspelsmatcher i vårens VM för 27-åringen.

Simon satte sig nämligen på ett flyg till hemlandet redan i tisdags, innan hans lag skrällförlorade mot Österrike. Enligt rykten hade det hettat till i det tjeckiska omklädningsrummet, officiellt lämnade han av personliga skäl.

– Vi är ledsna, men eftersom det här är en känslig personlig fråga kan vi inte kommentera det ytterligare, lydde lagets finländske förbundskapten Kari Jalonens kommentar för media gällande uppgifterna.

"Inget personligt – tyvärr blev det fysisk kontakt"

Det var den tjeckiska sajten iDNES som kom med uppgifterna, och samma webbplats har fått kontakt med Simons familj – som bekräftar spekulationerna.

Simon ska ha drabbat ihop fysiskt med en annan NHL-spelare, Detroit-backen Filip Hronek. Nu är Simon ångerfull.

”Dominik lämnade VM efter två matcher i landslaget efter en krävande säsong på grund av personliga- och familjeskäl", skriver familjen bland annat.

"Han tog med sig känslorna från isen och privatlivet när han försökte provocera fram ett slagsmål med en lagkamrat. Även om det inte var något personligt så var det tyvärr också fysisk kontakt.”

Diskussion om artikeln