Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens VM-tävling: Vad blir slutresultatet då Finland tar sig an Storbritannien?

Harri Pesonen med lagkamrater i avbytarbåset.
Bildtext Lejonen tog sin första seger någonsin över Stobritannien i det förra mötet för tre år sedan. Blir det en ny skalp i Tammerfors?
Bild: Tomi Hänninen

Gissa rätt slutresultat i Finlands matcher i ishockey-VM och vinn pris – Yle Sportens klassiska tävling är tillbaka!

Så var Finlands förlustkonto öppnat i detta hemma-VM. Tamt straffskytte avgjorde då Lejonen föll med 2–3 mot Tre Kronor.

Vinnaren i den senaste tävlingen är kontaktad, vi säger grattis!

Det finländska saldot i gruppspelet är nu tre segrar och en förlust. Till näst väntar ett land som ska vara en munsbit för Finland.

Storbritannien var tillbaka i VM-finrummet år 2019 och har överraskande nog lyckats hålla sig kvar. I Yle Sportens rankning inför turneringen var britterna på sista plats, och visst har man förlorat klart mot Tjeckien, Sverige och USA – men man fick också med sig en poäng från förlängningsnederlaget mot Norge.

Inför kvällens drabbning undrar vi: Vad blir slutresultatet i Finland–Storbritannien?

Det är inte ofta som de finländska och brittiska hockeylandslagen drabbat samman. Så här har de tre tidigare matcherna mellan länderna slutat:

  • 2019 (VM): Finland–Storbritannien 5–0

  • 1962 (VM): Finland–Storbritannien 5–7

  • 1951 (VM): Finland–Storbritannien 3–6

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida, Yle Sportens Instagram eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller är närmast. Tävlingstiden går ut på fredag klockan 16.19 (en minut före nedsläpp).

Vinnaren får ett VM-pris, lycka till!