Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Miro Heiskanen gav positiva VM-signaler redan före NHL-slutspelet – ser inte ut att bilda backpar med Esa Lindell: "Upp till tränaren att ge speltid"

Från 2022
Miro Heiskanen intervjuas.
Bildtext Miro Heiskanen var på gott humör efter sin första Lejonträning i Tammerfors.
Bild: Tomi Hänninen / Yle

Miro Heiskanen och Esa Lindell var i blickfånget när Lejonen laddade för fredagens match mot Storbritannien. Duon verkar inte vara aktuell för att utgöra ett backpar. Man funderar inte så mycket på den egna rollen, tycker Heiskanen.

Dallas fick bita i det sura äpplet i den sjunde och avgörande matchen mot Calgary i NHL:s första slutspelsrunda. För Stars-försvararna Miro Heiskanen och Esa Lindell bar det därefter snabbt av till Tammerfors.

– Klart att det är häftigt få spela VM för Finland. Det är något man drömde om som liten och det känns alltid lika stort att få vara med, konstaterar den förstnämnde för Yle efter första ispasset i Lejontröjan.

För backstjärnan Heiskanen var det inget svårt beslut att tacka ja till ett hemma-VM. Diskussionerna hade pågått redan före vårens viktigaste matcher i Nordamerika.

– Redan före slutspelet snackade vi om att jag nog kommer om vi blir utslagna och kroppen är i skick. Sedan dess har det känts som en självklarhet.

Mikael Granlund och Miro Heiskanen på träning.
Bildtext Mikael Granlund och Miro Heiskanen utgör de största Lejonstjärnorna i Tammerfors.
Bild: Tomi Hänninen

Heiskanen är aktuell för spel på fredagen mot Storbritannien och tränade som Mikael Seppäläs par i sin första träning. I NHL har 22-åringen snittat över 24 minuter per match, hur matchningen ser ut i landslaget vill Heiskanen inte spekulera kring.

– Det är upp till tränaren att ge speltid. Jag är nöjd över att vara här och funderar inte så mycket på den egna rollen.

Lindell efter kort isbesök: "Tungt"

Även klubblagslagkamraten Esa Lindell träffade media på torsdagen. Backen själv avslöjade att hans tilltänkta backpar heter Atte Ohtamaa.

Lindell hann känna på isen under dagen.

– Det var tungt, men så brukar det vara med jet lag, säger Lindell.

Esa Lindell intervjuas av media.
Bildtext Esa Lindell var rätt sliten efter den långa resan.
Bild: Tomi Hänninen

Matchen mellan Finland och Storbritannien börjar klockan 16.20 på fredagen.

– Med landslaget har man alltid chans till framgång. Det är samtidigt kravnivån. Man är här för att vinna.

Diskussion om artikeln