Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Petteri Forsells inläggsfötter heta i Vasa – lovordade Benjamin Källman efteråt: "Han löper bra"

Uppdaterad 19.05.2022 22:06.
Forsell bakom Inters båda fullträffar – vann i Vasa med uddamålet - Spela upp på Arenan

Crossbollen med högerfoten ledde till 1–0. Frisparken med vänstern gav tvåan. Man får jobba hårt för tre poäng, summerar Petteri Forsell efter att hans framspelningar säkrat en Interseger i Vasa.

FC Inter har tappat mark till täten under de senaste omgångarna, då man inte lyckats ta tre poäng i tre matcher i följd. Borta mot VPS väntade ett revanschsuget Vasalag med en sur derbyförlust i färskt minne.

De svartvitrandiga nykomlingarna har överraskat positivt under våren och lyckats bjuda upp till kamp i de flesta matcherna. Också Inter fick slita hårt för de tre poäng som man till slut lyckades kamma hem.

Åbolaget var stundtals tillbakatryckt, men framåt var man också kliniska. Efter första halvlek ledde man med 1–0, då Forsell hittat Benjamin Källman med en långboll.

Starke Källman vann sin närkamp och petade in sitt femte ligamål för säsongen. Efteråt fick han ett tack av radarparet Forsell.

– Han är bra på att löpa. Om passningen är någorlunda lätt så tar handen, sa mittfältsvirtuosen i Ruutus sändning.

Frispark avgjorde

En stund efter paus svarade VPS genom lånesuccén Tete Yengi, som förde in bollen från närhåll. Men på slutet fick Inter slå frispark från ett bra läge, och Petteri Forsells boll hittade Rick Ketting vid målet.

– Man får nog jobba hårt för tre poäng. Det var inte vår bästa match, men åtminstone slet vi ordentligt, tyckte Forsell.

VPS-kaptenen Sebastian Strandvall drog paralleller till den bittra förlusten mot SJK förra veckan.

– En snabb kontring i första och en frispark i andra halvlek gav dem tre poäng. Det påminner beklagligt mycket om förra matchen, vi straffas ganska hårt av motståndaren.

Fotbollsligan

VPS–Inter 1–2 (0–1)

34' Benjamin Källman 0–1
53' Tete Yengi 1–1
82' Rick Ketting 1–2

Publik: 1  328

Videokälla: Ruutu