Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tunga starten för Bottas i Barcelona: Bilen gav upp tidigt på andra träningen

Uppdaterad 20.05.2022 20:34.
Valtteri Bottas vid depån i Alfa Romeo.
Bildtext Får Valtteri Bottas ihop det till lördagens kval?
Bild: IMAGO/PanoramiC/ All Over Press

17:e snabbast på träning ett och krångel med bilen på träning två. Valtteri Bottas fick verkligen ingen behaglig start på F1-helgen i Barcelona.

Tidigt in i det andra träningspasset inför Spaniens GP fick Valtteri Bottas kasta in handduken.

I slutet av start- och målrakan kom det lite rök ur bilen, i samma stund verkade det som att motorn dog och Bottas styrde ut på gräsmattan. Han hann bara köra tre varv innan det var över för dagen.

"Något är sönder", konstaterade Bottas kort i radiotrafiken.

Alfa Romeo fortsätter därmed att brottas med tillförlitligheten i bilen. När den har hållit ihop har Bottas samlat rejält med poäng: topp åtta i fyra av fem tävlingar.

"Dyster trend"

I en intervju med Helsingin Sanomat tidigare i veckan sa Bottas att stallet – i likhet med många andra – har satsat på många uppdateringar i bilen inför säsongens sjätte lopp.

Utöver den avbrutna träningen hade Bottas ingen vidare fart på den första träningen heller. Han hade den 17:e snabbaste tiden och har med andra ord en hel del att fundera på inför helgen.

– Tyvärr verkar det här vara en dyster trend med utmanande fredagar. Nu verkar det handla om motorn. Jag tror fortfarande att vi kan stå för en stark helg. Första träningen handlade mer om att samla information, och under den andra träningens bästa varv kändes bilen bra, säger Bottas enligt STT.

Är Mercedes tillbaka?

Ett annat stall som har jobbat intensivt med bilen efter loppet i Miami för två veckor sedan är Mercedes. Om man vill dra långtgående slutsatser direkt kan man konstatera att de har fixat en del av problemen.

Ferraris Charles Leclerc var snabbast på båda träningarna, men på den andra träningen följdes han av Mercedes-duon George Russell och Lewis Hamilton.

Är britterna att räkna med i Barcelona?

Den frågan får svar senast på söndag, men redan i lördagens kval får F1-världen en fingervisning om Mercedes är tillbaka.