Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skräll i Roland Garros: regerande mästaren Krejcikova utslagen i första omgången

diane parry
Bildtext Stor seger för hemmafavoriten Diane Parry.
Bild: Lehtikuva

Den regerande mästaren i öppna franska tennismästerskapen, Tjeckiens Barbora Krejcikova blev utslagen direkt i turneringens öppningsomgång. Den 19-åriga fransyskan Diane Parry gladde hemmapubliken med skrällsegern efter siffrorna 1–6, 6–2, 6–3.

Endast två gånger tidigare har den regerande mästaren i damsingel förlorat sin första match: Anastasia Miskina år 2005 och Elena Ostapenko år 2018.

Krejcikova som var seedad tvåa i turneringen föll på 46 enkla misstag i matchen. En förklaring till den svaga insatsen är en armbågsskada som hållit henne från turneringarna sedan februari.

Parry som är 97:a på världsrankingen kommer att ställas mot Camila Osorio i den andra omgången.

Toppseedade Iga Swiatek enkelt vidare

I damturneringen är Polens Iga Swiatek toppseedad. Swiatek avancerade enkelt till andra omgången efter en seger över Lesia Tsurenko med 6–2, 6–0.

För Swiatek var detta den 29:e matchen i rad som hon vann. Swiatek har vunnit de fem senaste turneringarna hon spelat i. Polskan vann franska öppna år 2020.

Japans Naomi Osaka som tidigare toppade världsrankingen förlorade sin öppningsmatch mot Amanda Anisimova med 5–7, 4–6.

För ett år sedan drog sig Osaka ut ur Franska öppna mitt under turneringen. Hon hade då meddelat att hon inte ställer upp på intervjuer. Osaka har berättat att hon i perioder lidit av depression.