Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tampa Bay gjorde processen kort – Aleksander Barkov och Florida på sommarlov: "Mycket vi kunde ha gjort bättre"

Från 2022
Florida och Tampa Bays spelare tackar efter den sista matchen i slutspelsserien lagen emellan.
Bild: Lehtikuva

Fjolårsmästaren Tampa är första laget att knipa sig en plats i konferensfinal. Det efter att ha slagit ut Florida i fyra raka matcher, och nollat gästerna för första gången den här säsongen.

Florida kunde inte resa sig. Tampa Bay tog vara på sin första chans att avgöra matchserien på hemmaplan och är det första laget att säkra sin plats bland de fyra bästa.

Andrej Vasilevskij i Tampa-målet stoppade det mesta och Florida lyckades inte få hål på honom trots flera försök. I den första perioden hade Florida 18 skott på mål jämfört med Tampa Bays tre. Till slut noterades Vasilevskij för hela 49 räddningar i matchen.

– Det är hur hela laget spelar genom hela serien. Blockerar skott konstant och uppoffrar sig, säger Vasilevskij enligt nhl.com och framhäver att det inte enbart är hans förtjänst.

Florida vann skottstatistiken klart och Tampa Bay lyckades inte i målskyttet förrän i den tredje perioden. I period två hade laget ändå två bortdömda mål. Pat Maroon spräckte till sist nollan sex minuter in i den sista perioden.

"Det gör ont, det svider"

Efter ännu en fin sekvens av Vasilevskij kunde Tampa Bay till slut sätta den sista spiken i kistan i tomt mål i matchens sista minut och vann med 2–0.

Därmed blev också Florida nollat i en match för första gången den här säsongen.

– De spelar riktigt bra. Det finns mycket vi kunde ha gjort bättre, men vi stod för en bra insats i varje match konstaterar Aleksander Barkov efteråt.

– Det är tufft att smälta, det är tufft att förlora i fyra raka. Det gör ont, det svider – inget snack om saken, säger Aaron Ekblad.

Tampa Bay-spelarna jublar över ett mål i NHL-slutspelet.
Bildtext Tampa Bay jagar tredje raka mästerskapet.
Bild: Kim Klement-USA TODAY Sports

Regerande mästaren Tampa Bay har nu vunnit tio raka slutspelsserier och avancerar nu till konferensfinal för sjätte gången på åtta säsonger. För motståndet står nu endera Carolina Hurricanes eller New York Rangers.

– Det är speciellt att vara en del av den här gruppen. Som jag sa om "Vasy", det finns många spelare i det här laget som jag tror kan bli riktigt stora namn, bli Hall of Fame-spelare. Jag är bara glad att få vara en del av det för att vara ärlig, kommenterade Alex Killorn.

Colorado har grepp

I nattens andra match vann Colorado över St. Louis Blues med 6–3.

St. Louis gick upp i ledning först och stod för första periodens enda mål. I andra perioden rivstartade ändå Colorado och knappa åtta minuter in i perioden stod det redan 1–4.

Två av målen noterades Nazem Kadri för, och i den tredje perioden fullbordade han sitt hattrick.

Mikko Rantanen fick också sitt namn i målprotokollet då han fastställde slutsiffrorna i tomt mål i slutsekunderna. Ville Husso noterades för 31 räddningar i matchen.

Colorado leder nu matchserien med 3–1.

Resultat, NHL:

St. Louis – Colorado 3–6

STL: Ville Husso 31/36 räddningar
STL: Niko Mikkola 0+0, -2, 11.59
COL: Mikko Rantanen 1+0, +3, 20.12
COL: Artturi Lehkonen 0+0, +1, 18.04

Colorado leder med 3–1 i matcher

Tampa Bay – Florida 2–0

FLA: Aleksander Barkov 0+0, -1, 21.25
FLA: Eetu Luostarinen 0+0, +/- 0, 13.36
FLA: Anton Lundell 0+0, +/- 0, 11.50

Tampa Bay avancerar efter 4–0 i matcher

Diskussion om artikeln