Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

CKP tar upp nästan 20 år gammalt misstänkt mordfall i Egentliga Finland – vet du någonting om Johann Hägerströms försvinnande?

Från 2022
Bild av en sigillring, en man med glasögon och en telefon.
Bildtext Johann Hägerström hade en Sony Ericsson P900 kameratelefon och en sigillring på fingret då han försvann. Ringen och telefonen är försvunna.
Bild: Poliisi

Centralkriminalpolisen ber om information om en man som försvann hösten 2004. Sommaren därpå hittades den försvunna personen död i ett sund i Rimito i Egentliga Finland.

Centralkriminalpolisen börjar aktivt utreda ett mord som inträffade för nästan 20 år sedan.

Johann Hägerström försvann i Helsingfors den 21 oktober 2004. Nästan ett år efter försvinnandet, den 22 juli 2005, hittades Hägerström död i sundet Kirveenrauma i Rimito i Egentliga Finland.

Kroppen hade sänkts ner i vattnet och polisen misstänker att Hägerström blev mördad.

Den sista säkra iakttagelsen av den försvunna mannen gjordes ungefär tolvtiden på dagen den 21 oktober 2004 på Museigatan i Helsingfors.

Dagen Hägerström försvann rörde han sig med en grå Smart-personbil. Ungefär en vecka senare hittades bilen på barnklinikens parkeringsplats i Helsingfors.

Innan Hägerström försvann hade han affärsverksamhet både i Finland och utomlands.

Nu ber polisen om information eller iakttagelser om Johann Hägerströms försvinnande eller om hur han hamnade i vattnet i Egentliga Finland. Polisen ber också att personer som redan meddelat om observationer ska göra det igen.

“Jag betonar att information och iakttagelser allmänheten har, är mycket viktiga för att brottet ska kunna lösas”, skriver undersökningsledare Aki Lahtinen i ett pressmeddelande.

Då Johann Hägerström försvann hade han en Sony Ericsson P900 kameratelefon på sig. På ett finger hade han den adliga släkten Stubbes sigillring. Både ringen och telefonen är fortfarande försvunna.

Möjliga uppgifter om Johann Hägerström kan ges på 050 456 4903 eller via e-post till adressen rikosvihje.krp@poliisi.fi.