Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Suverän prestation" i debuten: Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool vann över tvåfaldiga Franska öppna-mästarna

Från 2022
Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool.
Bildtext Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool har haft en fin säsong hittills. (Arkivbild)
Bild: All Over Press

Finländarens första framträdande i grand slam-turneringen i Paris slutade i en finfin seger. Duon Heliövaara och Glasspool är vidare till andra omgången efter klar seger mot framgångsrikt tyskt par.

Heliövaara och britten Glasspool slog Kevin Krawietz och Andreas Mies i två raka set i den första omgången.

Paret från Tyskland var tia på världsrankingen inför turneringen och har vunnit Franska öppna både 2019 och 2020. I år har de vunnit två titlar på grus: i Barcelona och München. I den senare vann de bland annat mot just Heliövaara och Glasspool i semifinalen.

I dag gick det tvärtom.

Första setet slutade 6-4 till Heliövaara och Glasspool och i det andra setet var de ännu bättre. Efter att ha brutit två gånger inledningsvis hade de första matchbollarna redan vid ställningen 5-1. TIll slut vann de andra set med 6-2. En seger som smakar bra, konstaterar finländaren.

– Motståndet var allt annat än lätt och ändå fick vi till en suverän prestation, konstaterar Heliövaara enligt tennisförbundet.

– Vi gick redan igenom matchen med Lloyd och hittade mycket att förbättra. Det finns många delområden som är långt ifrån perfekta, fortsätter han.

Emil Ruusuvuori ute ur dubbelturneringen – möter Casper Ruud i morgon

Emil Ruusuvuori, som i går bockade av ett stort mål när han knep första segern i Paris och tog sig vidare till andra omgången i singelturneringen, hade inte samma framgång i dag.

Ruusuvuori och hans amerikanska par Denis Kudla förlorade direkt i första omgången.

Ruusuvuori och Kudla mötte polska Lukasz Kubot och Edouard Roger-Vasselin från Frankrike, och förlorade i två raka set (4-6, 2-6)

Ruusuvuoris turnering fortsätter alltså ändå i singelturneringen med match mot Casper Ruud i morgon.

"En riktigt farlig spelare"

Tennisspelaren Casper Ruud slår bollen över nät i Franska öppna.
Bildtext Casper Ruud och Emil Ruusuvuori känner varandra bra efter att också ha tränat tillsammans.
Bild: Matthieu Mirville/DPPI/LiveMedia/Shutterstock/All Over Press

Ruud som är rankad åtta är en bekant motståndare för finländaren. Ruusuvuori har mött Ruud senast för ungefär en månad sedan. Då vann norrmannen i två raka set (6-2, 6-2).

– Det gäller bara att göra bättre ifrån sig, konstaterade Ruusuvuori i går enligt Yle Urheilu.

Yle Urheilu pratade också med Ruud som säger att han ser fram emot matchen och har en bra bild av hur han ska spela mot finländaren.

– Han är en riktigt farlig spelare. Han har en bra serve och bra grundslag. Är man inte alert och spelar sitt bästa spel så tar han grepp och kör över dig, konstaterade Ruud som också menade att han kan ha en fördel i att det är bäst av fem och grus som gäller i Paris.

Diskussion om artikeln