Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rangers vann i hemmarinken och tvingade fram sjunde match – Raanta utbytt efter svag insats: "Den här tiden på året är det väldigt tufft"

Från 2022
New York Rangers tasoitti otteluvoitot, Raanta tulitettiin vaihtoon - Spela upp på Arenan

Det blev inget trendbrott för Carolina Hurricanes i New York. Laget misslyckades återigen med att vinna en bortamatch och det gör att serien mot Rangers avgörs i en sjunde match.

Idel segrar på hemmaplan och enbart förluster på bortais. Så har Carolinas slutspel sett ut den här våren.

I nattens match i Madison Square Garden hade Carolina chansen att stätta punkt för serien mot New York Rangers men misslyckades. Rangers vann med 5–2 och nu kommer serien att avgöras i en sjunde match i Raleigh.

– Det är frustrerande att vi inte kunde avgöra, men det gäller att lägga det här bakom oss snabbt. Vi har ett stort självförtroende på hemmaplan som vi har visat tidigare, säger Brady Skjei på presskonferensen efter matchen.

Antti Raanta har gjort några riktigt vassa matcher i slutspelet men i natt gick det mesta snett för finländaren. Både 1–0-målet av Tyler Motte och Mika Zibanejads 2–0 gick in lite väl lätt bakom Raanta.

– Jag är säker på att han skulle vilja göra om de två tidiga målen, den här tiden på året är det väldigt tufft. Man kan hävda att han ska ta skotten men vi har lagt det bakom oss nu.

– Det gäller att vända blad och det positiva är att vi inte behöver avsluta så här. Vi har fortfarande en chans, säger tränaren Rod Brind'Amour.

Raanta byts ut mot Kotjetkov.
Bildtext Raanta byttes ut i början av andra perioden.
Bild: AFP / Lehtikuva

Panarin spikade slutresultatet

Raanta släppte in ytterligare en puck i början av andra perioden innan han fick lämna isen och ersattes av Pjotr Kotjetkov. Det blev bara tio räddningar på tretton skott för Raanta under 23 och en halv minut på isen.

Carolina fick in två reduceringspuckar in andra perioden men låg under med 2–4 efter 40 minuter. I sista perioden blev det ingen ordentlig forcering och i stället spikade Artemi Panarin slutresultatet med sitt 5–2-mål i powerplay.

– De första två målen var nyckeln till den här segern. De tre matcherna i Carolina och de tre här i New York har varit väldigt olika, varför vet jag inte. Jag vill att vi ska spela på samma sätt varje kväll, säger Rangers tränare Gerard Gallant.

Den sjunde och avgörande matchen spelas under natten till tisdag. Det vinnande laget går till konferensfinal där Tampa Bay väntar.

Resultat:

NY Rangers–Carolina 5–2
NYR: Kakko Kakko 0+0, +2, 12.45
CAR: Sebastian Aho 0+1, +/-0, 19.51
CAR: Jesperi Kotkaniemi 0+0, -1, 13.14
CAR: Teuvo Teräväinen 0+0, +/-0, 17.50
CAR: Antti Raanta 10/13 räddningar

Serien står 3–3 i matcher

Diskussion om artikeln