Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Red Bull fortsätter med samma föraruppsättning – nytt kontrakt för Sergio Perez: "Har tagit ytterligare ett steg den här säsongen"

Sergio Perez jublar.
Bildtext Sergio Perez kommer att tävla för Red Bull i ytterligare två år.
Bild: /All Over Press

Sergio Perez hade dubbla anledning att fira i Monaco i söndags. Förutom att han vann tävlingen tecknade han också ett nytt kontrakt med Red Bull. Det var en självklarhet att förlänga kontraktet, säger stallchefen Christian Horner.

En stor pusselbit har lagts på förarmarknaden i formel 1. Red Bull har bestämt sig för att behålla Sergio Perez. Mexikanen blir kvar i stallet över säsongen 2024.

– "Checo" har gjort ett fantastiskt jobb sedan han kom hit. Han har bevisat att han är en lagspelare men även att han kan hävda sig mot de bästa.

– Den här säsongen har han tagit ytterligare ett steg och det bevisade han med pole position i Jeddah och den fantastiska segern i Monaco i söndags, säger stallchefen Christian Horner på stallets webbplats.

Kontraktet undertecknades i helgen men offentliggjordes alltså först nu.

Efter sju tävlingar den här säsongen ligger Perez trea i VM-serien och har bara 15 poäng upp till stallkamraten Max Verstappen som toppar sammandraget.

– Det var en självklarhet att förlänga kontraktet och vi är glada att han kommer att tävla för oss till 2024. Vi har två förare som kan kamma hem de största titlarna, säger Horner.

Söndagens triumf i Monaco var den tredje i karriären för Perez. I fjol vann han en tävling och 2020 blev det en vinst med Racing Point.

Diskussion om artikeln