Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vegerätterna gick inte åt under hockey-VM, men den absurt låga siffran stämde inte – IL: burgarna räknades inte in

Från 2022
Uppdaterad 02.06.2022 12:24.
Publik på Lejonens match.
Bild: Tomi Hänninen

Enorm försäljning av bira och burgare. Men knappt något intresse för vegetariskt. Hockeyfolket hade tydliga preferenser i Tammerfors.

Restaurangkoncernen NoHo Partners har totalt 22 matställen i den splitternya Tammerforsarenan, huvudvärd för nyss avslutade hockey-VM.

Vd:n Aku Vikström har koll på försäljningssiffrorna från folkfesten. Mest imponerad är han av den totala ölförsäljningen på 100 000 liter.

– Det är en hisnande siffra, menar Vikström för Yle.

På matfronten var hamburgarna populärast med runt 26 000 sålda måltider. Tvåa på listan är wings.

– I och med att vi talar om världens wings-huvudstad så är det naturligt att det lokala lockar.

Vegetarisk hockeymat – en förlustaffär?

Men det som sticker ut bland siffrorna är försäljningen av de vegetariska produkterna. Eller snarare den uteblivna försäljningen av trendmaten.

Men riktigt så usla siffror som Vikström uppgav för Yle på onsdagen är det inte. Då hette det att endast 17 vegetariska portioner gått åt, en siffra som visade sig vara rejält missvisande.

Vikström hänvisade med den siffran nämligen till en kiosk som enbart sålde vegetarisk mat. Den var stängd under långa perioder av VM.

Däremot sålde burgarrestaurangen i arenan också vegetariska burgare och där var åtgången bättre, uppger Iltalehti.

– Men ändå överraskande liten, endast 585 vegeburgare såldes under VM, berättar Vikström för tidningen.

– Jag hade väntat mig klart mera. Tittar man på unga finländare framför allt i universitetsstäder så är det numera det vanliga att föredra vegetariskt, fortsätter vdn och misstänker att det handlar om att utbudet antingen var dåligt eller att hockeypubliken inte är rätt målgrupp.

Artikeln uppdaterad den 2 juni klockan 12.23 efter att Iltalehti publicerat nya uppgifter gällande åtgången av vegetarisk mat. I den ursprungliga artikeln stod det att endast 17 portioner vegetarisk mat skulle ha sålts under VM.

Diskussion om artikeln