Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Goda nyheter för Amanda Rantanen efter operationen – EM-turneringen är inte i fara

Från 2022
Amanda Rantanen gör mål mot Skottland.
Bildtext Amanda Rantanen gjorde mål i landslagsdebuten mot Skottland.
Bild: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press

Fotbollslandslagets anfallare Amanda Rantanen bröt handleden i fredags när hennes klubb Örebro mötte Eskilstuna i Damallsvenskan. Rantanen föll och landade olyckligt på handleden som opererades i Sverige på tisdagen.

– Handleden bröts ganska illa och gick samtidigt ur led. Jag är verkligen glad över att endast vara borta från träningen i två veckor. Jag behöver inte göra något förrän stygnen och gipsen är borttagna, men om bara två veckor kan jag redan dra på fotbollsskorna och träna normalt.

– Inledningsvis måste jag naturligtvis försöka undvika kontakter, men i övrigt kan jag delta normalt. Det var riktigt lättande nyheter, kommenterar Rantanen till Yle Urheilu.
Enligt nuvarande utsikter är alltså inte Rantanens EM i fara.
– Blir jag vald så ska jag spela där. Vi har pratat med läkarna att jag är redo att åka dit om allt går som planerat med rehabiliteringen av handen, säger Rantanen.
Rantanen gjorde sin debut för landslaget på ett minnesvärt sätt i december 2021, när hon som inhoppare gjorde segermålet i förlängningen mot Skottland. Efter debuten har hon fått speltid i tio landskamper.

Till Örebro flyttade Rantanen sommaren 2021. Hon har noterats för fyra mål på elva matcher under den pågående säsongen.

Finlands trupp till EM utses den 9 juni. Fotbolls-EM kommer att spelas i England 6-31 juli och sänds på Yles kanaler.