Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Silverlaget Dicken förstärks med två spelare från Sjundeå IF

Glada Dickenspelare.
Bildtext Dickens lagbygge för nästa säsong börjar ta fart.
Bild: Yle/Patric Westerlund

Handbollsklubben Dicken från Helsingfors förstärks till nästa säsong med två nya spelare från Sjundeå IF. Dicken som tog silver i årets handbollsliga meddelar att Thomas Lostedt och Benjamin Peitsaro kommer till klubben.

Peitsaros kontrakt gäller den följande säsongen medan Lostedt har undertecknat ett långt treårigt kontrakt.

Peitsaro var under den förra säsongen Sjundeå IF:s näst effektiva spelare med sina 73 mål på 19 matcher. Målvakten Lostedt noterades för 25% i räddningsväg.

– Att Benjamin och Thomas kommer till klubben är en mycket positiv nyhet och vi förväntar oss att de bär ansvar direkt från inledningen av säsongen, kommenterar lagets manager Daniel Rémy på klubbens webbplats.

Dicken har tappat två av sina största stjärnor och landslagsspelare till den svenska ligan för nästa säsong. Deras främsta målskytt Max Granlund kommer att spela för Alingsås medan målvakten Mikael Mäkelä flyttar till Redbergslids IK.

– Det kan naturligtvis kännas som en hård utmaning att ersätta stjärnspelare som Max Granlund och Mikael Mäkelä, men vi tror på dessa ungdomar och är mycket nöjda över våra värvningar.

– Vi söker ännu efter förstärkningar till backpositionerna med tanke på vårt lag för nästa säsong, och vi kommer också att ge allt mera ansvar för våra egna löften, säger Rémy.