Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Real Madrid värvar Rüdiger från Chelsea – färska Champions League-vinnaren spelar i Helsingfors på hösten

Från 2022
Antonio Rüdiger kramar sin lagkompis Kenedy.
Bildtext Antonio Rüdiger lämnar Chelsea efter framgångsrika år i klubben. Arkivbild.
Bild: NurPhoto / Getty Images

Tyska backen Antonio Rüdiger är klar för Real Madrid efter fem år i Chelsea. En av de första matcherna för den nya säsongen blir Supercupen på Olympiastadion i Helsingfors.

Landslagsmannen och fjolårsvinnaren i Champions League, Antonio Rüdiger får inleda även nästa säsong som titelförsvarare i den högsta av klubblagslagstävlingar på herrsidan i fotboll.

Den 29-åriga tysken Rüdiger vann tävlingen med engelska Chelsea för ett år sedan, och byter nu klubb till spanska Real Madrid. Real Madrid slog engelska Liverpool med 1–0 i finalen i Paris på lördag.

Han spelade för Chelsea i 5 år och gjorde 12 mål på sina 203 matcher. Han vann allt annat utom Premier League med laget. Innan övergången till Chelsea spelade Rüdiger för italienska AS Roma.

Rüdigers kontrakt med Real Madrid varar i fyra år.

Supercup i Helsingfors

Som regerande vinnare för Champions League får Real Madrid spela i Supercupen mot vinnaren i Europa League, tyska Eintracht Frankfurt.

Rüdiger får chansen att vinna tävlingen för andra året i rad då han i höstas vann den med Chelsea.

Supercupen är den traditionella öppningsmatchen för den europeiska klubblagssäongen kommer i år att spelas på Helsingfors Olympiastadion onsdagen den 10 augusti.

Det är första gången en europeisk klubblagsfinal spelas i Finland.

Real Madrid har deltagit i Supercupen hela sju gånger och vunnit fyra av dem. För Frankfurt blir matchen den första i tävlingen.

Den senaste drabbningen klubbarna emellan är från år 1960, då de möttes i Europacupfinalen. Real Madrid vann med hela 7–3 i Glasgow.