Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fin öppningsrunda av Matilda Castrén i US Open – svensk amatör skrällde under öppningsdagen

Golfari Matilda Castren odottaa vuoroaan LPGA-kiertueen kisassa.
Bildtext Stark öppningsrunda av Matilda Castrén i US Open.
Bild: EPA

Golfproffset Matilda Castrén har inlett US Open med en fin öppningsrunda. Castrén delar åttonde platsen i tävlingen med resultatet två under par. Dagens sensation var ändå Sveriges 22-åriga amatör Ingrid Lindblad som är sensationell tvåa.

Castrén startade dagen trögt med en bogey på tredje hålet och flera par. Sin första birdie satte hon på det åttonde hålet på Pine Needles -banan, och efter det fungerade golfandet allt bättre.

Under de sista nio hålen satte Castrén fyra birdies och endast två bogeys. Castrén var nöjd med att ha klarat öppningsrundan med två under par.

– Jag är nöjd med mitt spel. Två under par i US Open är alltid en bra start. Härifrån är det bra att jobba vidare, kommenterade Castrén på förbundets webbplats.

Dagens höjdpunkt inträffade på det 16:e hålet som spelades inför stor publik.

– Det var visst en 12 meters putt som jag satte in. Det var verkligen "yes". Där fanns gott om publik, och jag fick en fin känsla, sade Castrén.

Svensk amatör i tätstriden

Sveriges 22-åriga amatörspelare Ingrid Lindblad var ändå öppningsdagens största sensation. Svenskan ligger tvåa i tävlingen efter 65 slag på öppningsrundan. Resultatet är det bästa en amatör någonsin haft i tävlingen.

Lindblad ligger endast ett slag bakom tävlingens ledare Mina Harigae från USA. Harigae klarade av öppningsvarvet med resultatet 64, sju under par.

Sammanlagt deltar 156 spelare i US Open. De 60 främsta klarar cutten efter de två första dagarna.