Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nadal finalklar efter motståndarens dramatiska skada – kan ro hem sin 14:e titel

Alexander Zverev ligger på planen efter sin skada. Rafael Nadal kommer för att kolla läget.
Bildtext Alexander Zverev liggandes på planen efter sin skada. Rafael Nadal kommer för att kolla läget.
Bild: Getty Images

Rafael Nadal är klar för ännu en final i franska mästerskapen i tennis. Utmanaren Alexander Zverev tvingades avbryta efter att ha haft Roland Garros-giganten i gungning tidigare i matchen.

Rafael Nadal och Alexander Zverev gick en tuff kamp om den första finalplatsen i herrsingel under årets franska öppna tennisturnering på Roland Garros i Paris.

Matchen var inne i den fjärde timmen, då den plötsligt avslutades. Zverev stukade sin vrist och tvingades avbryta matchen. Han fördes från planen i rullstol och kom en stund senare tillbaka med kryckor för att ännu skaka hand med Nadal.

Tredjeseedade tysken Zverev hade spelat starkt i matchen. Han hade fyra setbollar i första setet, men spanjoren Nadal klarade dem alla och vann det första setet efter tiebreak. Det första setet varade i en och en halv timme.

Det andra setet stod 6–6 då matchen avbröts.

Femte seedade Rafael Nadal jagar på söndag sin smått ofattbara 14:e titel i turneringen. Redan nu är 36-åringen överlägsen etta i antalet titlar i franska öppna.

För motståndet i årets final står endera norrmannen Casper Ruud eller kroaten Marin Cilic.

25-åriga Zverev har än så länge inte nått final i en Grand Slam-turnering. Det här var andra gången han spelade semifinal.