Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Imponerande sviten fortsätter – Iga Swiatek höll för pressen och vann i Paris

Iga Swiatek jublar.
Bild: EPA-EFE/YOAN VALAT

Efter 35:e segern i rad fick Iga Swiatek lyfta bucklan i Paris. Världsettan slog utmanaren Coco Gauff med 2–0 i set i finalen. Utan mitt team skulle jag inte stå här, sa hon efter segern.

Iga Swiatek har inte gått att stoppa under de senaste månaderna och i finalen i Paris fick Coco Gauff se världsettan i storform. Precis som för två år sedan tog Swiatek hem Franska öppna – hennes andra grand slam-titel i karriären.

– Det var fantastiskt att vinna här för två år sedan, nu har har jobbat hårt för att ta mig hit igen. Jag har känt av pressen och det var tufft. Tack för allt stöd, sa en rörd Swiatek efter segern.

Swiatek sopade banan med Gauff i första set som hon vann med 6–1. I början av andra kom Gauff bättre in i matchen och bröt Swiateks serve fram till 2–0 men sedan vände matchen.

Tangerade Williams notering

Swiatek vann de fem följande gemen och imponerade stort. Gauff höll liv i matchen då hon reducerade till 3–5, men sedan var det kört för amerikanskan. Världsettan Swiatek servade hem matchen och titeln efter 6–3.

18-åriga Gauff kunde inte hålla tillbaka tårarna efter förlusten, men erkände sedan att hon mötte en bättre spelare.

– Grattis till Iga. Det du har gjort de senaste månaderna är imponerade och du förtjänade segern. Förhoppningsvis var det här den första finalen av många för mig, sa Gauff.

Swiatek har nu vunnit 35 matcher på raken och tangerade därmed Venus Williams notering som den bästa under 2000-talet.

– Utan mitt team skulle jag inte stå här, alla bitar har fallit på plats, sa hon.

Diskussion om artikeln