Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Juuso Liukkonen låg bakom två mål mot gamla klubben – EIF repade sig efter svag start och räddade kryss

EIF:s Stanislav Efimov med bollen.
Bildtext Stanislav Efimov räddade en poäng för EIF.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Två mål i baken på en dryg kvart kunde ha blivit kostsamt för Ekenäs IF. Laget lyckades ändå komma tillbaka i andra halvlek och Stanislav Efimov räddade en poäng med sitt straffmål i 80:e minuten.

Efter premiärförlusten mot TPS har Ekenäs IF tagit full pott i sina efterföljande hemmamatcher i division 1 – men mot MP tog den sviten slut. Det blev kryss i en match som gästerna från S:t Michel rivstartade.

Redan i den tredje minuten gick hemmaförsvaret bort sig och Juuso Liukkonen spelade fram en fristående Kevin Beugre som gjorde 1–0. Och efter en dryg kvart ordnade samma duo också 2–0.

Den tidigare EIF-spelaren Liukkonen sprang i från en back på kanten och spelade in bollen i straffområdet. Inne i boxen fanns Beugre som slog in gästernas andra mål via stolpen.

– Vi var väldigt dåliga första 20 minuterna. Vi förlorade alla dueller och MP fick göra två lätta mål. Förhoppningsvis lär vi oss av det här, säger EIF:s Iiro Äijö till Ruutu.

Stark andra halvlek av hemmalaget

Efter de två baklängesmålen kom EIF bättre in i matchen och i början av andra reducerade Adam Larsson. Yassin Daoussi slog en öppnade passning och Larsson stötte in sitt sjunde mål den här säsongen.

En kvittering hängde också i luften under den andra halvleken och den kom i den 80:e minuten då EIF fick straff. MP-målvakten Otto Huuhtanen chansade åt fel håll då Stanislav Efimov rullade in 2–2.

– Jag tycker att vi hade förtjänat mer efter den andra halvlek som vi gjorde men om man släpper in två mål är det svårt att vinna, säger Äijö.

Målkalas av Gnistan

Gnistan spelade ut Pepo enligt noter och gick upp i serieledning i division 1. Efter Rony Huthalas ledningsmål strax före paus bjöd den andra halvleken på en målexplosion av hemmalaget.

På 20 minuter gjorde Gnistan fyra mål. Douglas Caé gjorde 2–0, Luquinhas satte 3–0, Huhtala ökade på till 4–0 och Maximo Tolonen avrundade med ett snyggt distansskott.

Tättrion Gnistan, SJK Akatemia och TPS har alla 14 poäng efter sju omgångar. Ekenäs IF är fyra i tabellen med tolv poäng på åtta matcher.

Resultat:

Division 1, herrar:

Gnistan–Pepo 5–0 (1–0)
43´ 1–0 Rony Huhtala
51´ 2–0 Douglas Caé
56´ 3–0 Luquinhas
68´ 4–0 Rony Huhtala
72´ 5–0 Maximo Tolonen

EIF–MP 2–2 (0–2)
3´ 0–1 Kevin Beugre
16´ 0–2 Kevin Beugre
52´ 1–2 Adam Larsson
81´ 2–2 Stanislav Efimov

Nationella ligan:

PK-35–FC Honka 2–2 (2–1)
29´ 0–1 Noora Juusela
38´ 1–1 Krista Hakala
44´ 2–1 Krista Hakala
50´ 2–2 Milla Punsar

Åland United–HJK 1–1 (0–1)
29´ 0–1 Jasmin Mansaray
68´ 1–1 Sarah Troccoli

Diskussion om artikeln