Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nykomponerade förstakedjan avgjorde då Tampa Bay vände 0–2 till 3–2 – Ondrej Palat segermålskytt med 42 sekunder kvar:  "Han säger ingenting, det enda han gör är att ge järnet i varje byte"

Uppdaterad 06.06.2022 10:23.
Programmet är inte längre tillgängligt
Tampa Bay reducerade konferensfinalen – se målen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

New York Rangers sumpade sin chans att ta ledningen med 3–0 i matchserien mot Tampa Bay. Rangers ledde halvvägs med 2–0, men ett pressat Tampa Bay levererade då matchen stod och vägde.

Insatserna var enorma då Tampa Bay och New York Rangers möttes i den tredje Conferencefinalen i NHL-slutspelet. Rangers ledde med 2–0 i matcher och hade möjlighet att skaffa sig fyra matchbollar.

Inledningsvis såg det bra ut för Rangers. Två powerplaymål inom loppet av ett par minuter innebar att gästerna gick upp i en 2–0-ledning strax innan matchen kommit halvvägs.

Tampa Bay reducerade till 1–2 strax därpå och låg under med ett mål inför den sista perioden. Steven Stamkos understryker i intervjun efter matchen hur höga insatserna var i den andra pausvilan.

– Vi låg under med 0–2 i matchserien och i stort sett allt står på spel i den tredje perioden, säger Stamkos på NHL:s webbplats.

"Palat är en bra kille"

Stamkos själv stod för Tampas 2–2-kvittering i inledningen av den tredje perioden. Med nio minuter kvar drog Nikita Kutjerov på sig en 2+2-minutersutvisning som gästerna inte lyckades förvalta.

Kutjerov var i stället inblandad i segermålet med bara 42 sekunder kvar då han spelade fram till Ondrej Palat som rakade in 3–2-segermålet – matchens sista fullträff.

– Palat är en bra kille och det har vi sett i många år, säger Tampa Bays tränare Jon Cooper.

– Han säger ingenting. Det enda han gör är att ge järnet i varje byte. Han har spelat över allt i laguppställningen och har färdigheten att jobba som arbetsmyra tillsammans med stjärnorna och det är en fantastisk egenskap.

Spelarna i Tampa Bays nykomponerade förstakedja Palat–Stamkos–Kutjerov levererade. Palat stod för 1+0, Stamkos för 1+1 och Kutjerov för 1+2. I den senaste matchen i New York var paradkedjan Stamkos–Anthony Cirelli–Kutjerov.

Rangersmålvakten i puckregn

Hemmasegern var ingalunda oförtjänt sett till matchhändelserna. Tampa Bay vann skotten på mål med 52–30 och matchen bjöd på förträffligt målvaktsspel av båda burväktarna.

Andrej Vasilevskij i Tampas mål räddade 28 av 30 skott, Igor Sjestiorkin i Rangers bur 49 av 52 puckar.

Rangerstränaren Gerard Gallant kom inte med några ursäkter.

– Tampa var helhetsmässigt det bättre laget.

Chris Kreider, som förde upp Rangers i en 2–0-ledning, medger att det finns en hel del utrymme för förbättring.

– Det som vi tar med oss till match fyra är allt som vi måste göra bättre.

Resultat

Tampa Bay–NY Rangers 3–2
NYR: Kaapo Kakko 0+0, +/- 0, 10.23

New York Rangers leder med 2–1 i matcher.

Videobilder från Viaplay.