Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sanna Svahn får 17 000 euro i månaden för att leda vården i Västra Nylands välfärdsområde

Uppdaterad 06.06.2022 17:23.
Porträtt på Sanna Svahn
Bildtext Sanna Svahn är direktör för Västra Nylands välfärdsområde.
Bild: Olli Urpela / Pintaliitodesign

Sanna Svahn, som är direktör för Västra Nylands välfärdsområde, får en lön på 17 000 euro i månaden. Svahn begärde en lön på 19 500 euro i månaden.

Välfärdsområdets styrelse möttes i dag (6.6) och godkände direktörsavtalet för Sanna Svahn.

Sanna Svahn begärde en lön på 19 500 euro i månaden då hon sökte tjänsten som direktör för Västra Nylands välfärdsområde.

– Vi var eniga om att det var för hög lön då vi såg hennes löneanspråk, säger Henrik Wickström (SFP) som är andra vice ordförande i styrelsen för välfärdsområdet.

Direktören kan välja bilförmån

Styrelseordföranden Mia Laiho (Saml) förhandlade fram lönen på 17 000 euro i månaden med bilförmån. Om Sanna Svahn väljer bilförmånen så tas den summan bort från lönen. Det kunde styrelsen enhälligt godkänna.

– Lönen är fortfarande hög, säger Henrik Wickström, men det är bra att vi kom fram till en nivå som är betydligt lägre än den var från början.

Styrelsen beslöt också att inget mötesarvode betalas ut åt direktören då möten hålls under arbetstid.

– Från och med augusti så kommer till exempel styrelsen att hålla sina möten på dagen och det får hon inget mötesarvode för, säger Wickström.

Valdes till direktör i mitten av maj

Svahn valdes till direktör för Västra Nylands välfärdsområde i mitten av maj. Fullmäktige valde Svahn i en sluten omröstning. Hon fick 67 av 78 röster.

Sanna Svahn har varit hälsovårdsdirektör och omsorgsdirektör i Esbo. Hon har sedan mars varit förändringsdirektör och haft en central roll i bygget av välfärdsområdet.

Åtta personer sökte tjänsten och tre gick vidare i processen.

Artikeln uppdaterad med kommentarer av andra vice ordföranden Henrik Wickström.

Diskussion om artikeln