Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Neymar närmar sig Pelés landslagsrekord – sänkte Japan med sitt straffmål

Neymar jublar.
Bild: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Neymar kan snart bli Brasiliens främste målskytt i landslaget. Efter dagens fullträff i träningsmatchen mot Japan ligger han bara tre mål bakom Pelé som innehar rekordet.

Pelé gjorde 77 mål under sin landslagskarriär som sträckte sig över 14 år mellan 1957 och 1971. Snart kan hans rekord i antalet landslagsmål ändå förpassas till historien.

Neymar närmar sig Péle och i dagens träningsmatch mot Japan gjorde han sitt 74:e mål i landslaget. Stjärnanfallaren satte en straff i den 77:e minuten och Brasilien vann med 1–0.

Matchen är en del i Brasiliens uppladdning inför VM. Förra veckan vann laget över Sydkorea med 5–1.

– I bland räcker det med 1–0 för att vinna i VM och det gjorde vi nu, säger Brasiliens förbundskapten Tite enligt nyhetsbyrån AP.

Brasilien dominerade stort i matchen och Neymar kunde ha gjort mer än ett mål.

– Vi förväntade oss att det skulle bli en tuff match, men vi spelade också bättre i matchen mot Sydkorea. Det här var ändå ett bra test mot ett lag som kvalat in till VM, säger Tite.

Brasilien kommer att spela i samma grupp som Kamerun, Schweiz och Serbien i höstens VM. Japan möter i sin tur Tyskland, Spanien och Costa Rica eller Nya Zeeland i gruppspelet.

Diskussion om artikeln