Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Här är hon – Harry och Meghan publicerade Lilibets ettårsbild

Från 2022
Uppdaterad 07.06.2022 07:35.
Prins Harrys och Meghan Markles dotter Lilibet.
Bildtext Lilibet fotograferades på hennes ettårskalas.
Bild: MISAN HARRIMAN/DUKE AND DUCHESS OF SUSSEX

Prins Harry och hans hustru hertiginnan Meghan har publicerat en bild på sin dotter Lilibet strax efter hennes ettårsdag.

Hertigen och hertiginnan av Sussex har varit noggranna med att skydda sina barn, treårige sonen Archie och dottern Lilibet från offentligheten.

I lördags fyllde Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor, döpt efter drottning Elizabeth II:s smeknamn, ett år. Med anledning av födelsedagen publicerar Harry och Meghan nu en första porträttbild av flickan.

Bilden togs då familjen ordnade Lilibets ettårskalas på en picknick på bakgården till residenset Frogmore Cottage, i samband med deras besök i Storbritannien.

Hertigparet deltog i firandet av drottningens platinajubileum. De intog ändå en biroll i festligheterna, eftersom de avsagt sig sina kungliga skyldigheter och flyttat till USA.

Parets beslut föregick av osämja med både kungafamiljen, men i synnethet med den brittiska pressen. Efter uppbrottet talade Harry och Meghan ut i en intervju för den amerikanska programledaren Oprah Winfrey.

Artikeln uppdaterad med detaljer kl. 7.08.